Gualba presenta el primer Festival de Música del Baix Montseny

L’Ajuntament de Gualba i l’Associació d’Amics de la Música de Gualba han presentat el I Festival de Música del Baix Montseny que, dirigit per Josep Maria Apliste, començarà el proper dissabte, 21 de gener, i inclou tres concerts que se celebraran a l’església parro- quial de Sant Vicenç.

Segons Josep Maria Alpiste, l’objectiu d’aquesta nova proposta comarcal és “unir tots els pobles del Baix Montseny a l’entorn de la música” i assegura que “compartir l’experiència musical ens ofereix la meravellosa possibilitat d’enriquir-nos com a persones a través d’un llenguatge comú”. El Festival neix, a més, amb la voluntat de donar-hi continuïtat al llarg del temps.

En aquesta primera edició, obrirà el Festival Ars Medica, una orquestra de cambra dirigida per Joan Cantarell i amb el mateix Josep Maria Alpiste i Ruben Herrera com a violins solistes. El concert serà el 21 de gener a les 7 de la tarda i inclourà les peces ‘Canon en re menor’ de J. Pachelbel, el ‘Concert en re menor per a dos violins i orquestra’ de Johan Sebastian Bach, el ‘Concert per violí i cordes en re menor’ de F. Mendelssohn-Bartholdy i ‘Great Malvern Suite’ del compositor Edward Elgar.

El 28 de gener, a la mateixa hora, el grup Esencia presentarà un concert de música espanyola amb peces d’Albéniz, Sarasate, Guerrero, Granados, Falla, Morera i molts d’altres. Clourà el Festival, el 4 de febrer a les 7 de la tarda, el Trio Petita Vecherinka, un conjunt que oferirà obres tradicionals de l’extens món musical de Rússia.

El director del Festival, el violinista Josep Maria Alpiste, forma, amb A. Soler i J. Francesch, el Trio Händel, i ha actuat a nombrosos països europeus amb èxit. El 1967 es va convertir en concertino de l’Orquestra Ciutat de Barcelona i més endavant, l’any 1981, del Teatre del Liceu. Va obtenir el Premi d’Honor de virtuosisme quan estudiava al Conservatori Municipal de Barcelona amb E.Ribó, E.Toldrà i J.Massià. A més és impulsor i director de la coral Les Veus de Gualba, nascuda el 2009.

L’abonament per als tres concerts té un preu de 10 euros i es pot fer la reserva anticipada de les entrades a través de la pàgina web www.festivalgualba.com. També es podran adquirir el mateix dia de les actuacions al preu de 5 euros per cadascun dels concerts. Els abonaments també es poden adquirir anticipadament a l’oficina de Caixa Laietana de Gualba en horari d’oficina.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: