Els veïns de Sant Celoni i la Batllòria ja poden demanar un tros als horts públics

L’Ajuntament de Sant Celoni va obrir dijous, 12 de gener, el període per demanar una llicència per a l’ús dels nous horts públics que s’han habilitat al polígon Molí de les Planes. Les peticions es podran fer fins el 27 de gener a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Sant Celoni i a la de la Batllòria. El Consistori s’ha ocupat de fer l’endreça i condicionament de la zona verda paral·lela a la Tordera on es troben els nous horts després que la legislatura passada s’aprovés una iniciativa de la CUP que demanava la creació de l’espai.

El nou parc d’horta municipal del polígon Molí de les Planes està format per 49 parcel·les d’entre 59 i 120 metres quadrats, distribuïdes en dos sectors. A cadascuna de les parcel·les hi ha una presa d’aigua amb comptador, un compostador, un bidó per a l’emmagatzematge d’aigua i un recolzador de canyes. Cada parcel·la també té un armari d’eines en un dels dos edificis comunitaris.

Qualsevol veí de Sant Celoni major d’edat que no tingui cap altre hort o terreny de conreu pot sol·licitar l’adjudicació d’una parcel·la. També ho poden sol·licitar les entitats del poble. El procediment de selecció es farà per sorteig, tot i que hi haurà dos torns reservats, un per a antics hortolans del polígon (15 parcel·les), i un altre per persones amb necessitats socials (12 parcel·les). En aquests dos casos, caldrà aportar documentació acreditativa.

Les persones que no surtin adjudicatàries passaran a formar part d’una única llista d’espera en previsió de cobrir vacants que es puguin produir durant el termini de la llicència.  Les persones adjudicatàries hauran de dipositar una fiança de 100 euros abans de recollir la llicència. L’adjudicació d’un hort municipal també obliga al pagament d’una taxa anual, que l’any 2012 és de 1,32 euros per metre quadrat de parcel·la, que inclou el consum d’aigua de 0,5 metres cúbics per cada metre quadrat de parcel·la. A partir d’aquesta quantitat d’aigua, l’hortolà haurà de pagar-ne el consum suplementari a 0,45 euros el metre cúbic. El model de sol·licitud es pot consultar al web municipal www.santceloni.cat/horts.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: