El 2011 ha deixat més de 400 nous desocupats al Baix Montseny i la xifra se situa als quasi 8.000 aturats

L’atur al Baix Montseny ha augmentat en 410 persones al llarg de l’any 2011, des del gener i fins al desembre, segons les últimes dades registrades de l’atur. Aquest últim mes de desembre, la xifra d’aturats a la comarca se situa als 7.838, incrementant-se en 96 persones mes respecte el mes de novembre passat.

Només a sis dels 21 municipis que conformen la comarca han pogut veure un lleu descens del nombre d’aturats. Aquests municipis són, en primer lloc Fogars de Monclús, seguit per Gualba, Sant Hilari Sacalm, Vallgorguina, Cardedeu i Llinars, que es mouen entre el menys 8 per cent i el 0,12 per cent. També podem trobar la dada positiva en tres altres municipis com Montseny, Sant Esteve de Palautordera i Sant Feliu de Buixalleu en què l’atur no ha ni augmentat ni disminuït, sinó que s’ha mantingut respecte les dades del mes de novembre.

A la resta de poblacions, l’atur s’ha vist augmentat aquest últim mes. Els casos més rellevants són Campins amb un 21,43 per cent; Fogars amb un 7,24; i Hostalric i Sant Antoni de Vilamajor que registren un 4,49 i 4,47 per cent, respectivament.

A aquestes xifres de l’atur,  no s’adequen exactament a la realitat del territori. En aquestes dades no hi estan comptabilitzades les persones que realitzen cursos de formació, ni tampoc totes aquelles que han deixat de percebre la prestació de l’aur perquè ja se’ls hi ha exhaurit.

Per altra banda, al conjunt del país, Catalunya ha registrat un descens de l’atur de 1.425 persones el mes de desembre, el que representa una baixada del 0,2 per cent respecte novembre. El nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 614.244. L’any 2011 ha finalitzat, però, amb un augment de 51.571 persones en atur, el que significa un increment del 9,2 per cent respecte el 2010. En aquest sentit, el conseller d’Empresa i Ocupació Francesc Xavier Mena ha indicat  que la reducció de la taxa de l’atur en aquest mes de desembre a Catalunya, s’ha d’emmarcar en una “carrera de fons”, i ha apuntat que el Govern continuarà treballant “per generar noves oportunitats per a l’ocupació”.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: