La CUP vol adherir Palau a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)

Després que GdP presentés fa unes setmanes una moció demanant l’adhesió de Santa Maria de Palautordera a l’Associació de Municipis per a la Independència, el grup municipal de la CUP ha presentat ara una moció en els mateixos termes. La formació recorda que l’Associació té l’objecte de defensar l’assoliment d’un estat propi, els drets nacionals que corresponen a Catalunya i a la resta dels Països Catalans i conscienciar la ciutadania de la necessitat d’exercir el dret a decidir.

Una de les peculiaritats de la moció és que la proposta de la CUP està adaptada a les peculiaritats de Palau “on el regidor del PP és membre del Govern municipal i ostenta la primera tinència d’alcaldia, és a dir exerceix d’alcalde substituint el titular quan aquest està de vacances, viatge o és baixa”.

Per aquest motiu la CUP proposa que la persona designada com a representant de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència sigui una persona consensuada pels grups municipals que hagin donat suport a la moció, per tal de garantir una participació efectiva a l’Associació independentment de qui exerceixi les funcions de l’alcaldia. A més la CUP entén que el fet que la persona escollida pugui ser qualsevol persona reconeguda al municipi pel seu treball en favor de la independència, i no hagi de ser per força càrrec electe en l’Ajuntament, “contribueix a l’enfortiment i avenç de la participació democràtica”. A més es considera que aquesta mesura garanteix la permanència en la participació del poble de Palau a l’Associació de Municipis per la Independència, sempre i quan les forces independentistes sumin majoria al Ple, encara que cap d’aquestes forces no ostenti l’alcaldia. Cal afegir que el text proposa que aquesta persona no rebi cap compensació econòmica per part de l’Ajuntament.

La moció també proposa constituir una comissió de seguiment de l’activitat de l’Associació, així com del grau d’assoliment dels acords presos, formada per representants de cadascun dels grups municipals que hagin donat suport a la moció i per la persona designada com a representant de l’Ajuntament a l’Associació. Finalment incorpora entre els acords proposats que es pengi a la plaça de l’Ajuntament una senyera estelada en dates assenyalades com el 23 d’abril, per Festa Major i l’11 de setembre, “com a recordatori permanent del treball que tots plegats, ciutadans i institucions, hem de fer per aconseguir la independència del nostre país”.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: