Gres de Breda té previst tancar la planta de Riells i Viabrea, que dóna feina a 13 treballadors

Gres de Breda, empresa de ceràmica amb planta a Riells i Viabrea té previst tancar les instal·lacions de la fàbrica d’aquest municipi i que dóna feina a 13 treballadors, que es preveu acomiadar en breu. Aquesta setmana, davant de la fàbrica de Riells i Viabrea, es podia veure una pancarta dels treballadors en la que es podia llegir ‘Senyor Josep Petit i família, amb el pa de les nostres famílies no s’hi juga. No ens enganyeu més’. Els treballadors reclamen que s’hi se’ls acomiada, rebin la indemnització que els correspongui.

La planta de Riells i Viabrea, però, no és l’única que es veurà afectada, sinó que la direcció de Gres de Breda, empresa amb seu a Mataró (Maresme), ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta a 23 dels 58 treballadors, un 40 per cent  de la plantilla. Malgrat que la retallada afecta, sobretot, la fàbrica que la companyia té a Riells i Viabrea, que haurà de tancar perquè es preveu acomiadar les 13 persones que hi treballen.

Per això, una quinzena de treballadors es van manifestar aquest dissabte davant les oficines de Mataró i van assegurar que és la mala gestió de la direcció la que ha abocat l’empresa a la situació actual. A més, els treballadors també denuncien que no cobren des del mes de setembre i reclamen que se’ls paguin els prop de 450.000 euros pendents en nòmines, així com el fet que s’assegurin les indemnitzacions de les persones afectades per l’ERO.

Per la seva banda, l’empresa assegura que no té diners pendents per fer front als pagaments, però els treballadors afirmen que la família propietària té patrimoni suficient per pagar les nòmines pendents i per garantir una bona indemnització als afectats per l’ERO. Els treballadors no es neguen a ser acomiadats i diuen que són conscients de la crisi del sector, però no per això volen renunciar al seu dret de ser indemnitzats.

Les negociacions entre empresa i treballadors estan en un punt mort, però es preveu que a partir de dilluns es reprenguin les converses. En total, dels 23 treballadors afectats per l’ERO, 13 són els de la fàbrica de Riells i Viabrea, que haurà de tancar; vuit de les oficines centrals de Mataró, un treballador d’una fàbrica de Terol i un altre d’unes instal·lacions que l’empresa té a Castelló.

L’empresa comptava amb uns 120 treballadors l’any 2008 i, des de llavors, fruit de la crisi de la construcció, s’ha anat redimensionant la plantilla. Gres de Breda és una companyia amb més de 80 anys d’història que es dedica a la fabricació de terres a base d’argila.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: