Palautordera signarà dos convenis de col·laboració amb el Departament d’Interior

El Conseller d’Interior de la Generalitat, Felip Puig, i l’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, signaran demà divendres, 20 de gener, dos convenis de col·laboració en matèria d’emergències i seguretat que omplicarant tant al Departament d’Interior com a l’Ajuntament. El primer permetrà a Palautordera incorporar-se a la Xarxa Rescat de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya, de tecnologia Tetra. El segon, fa referència a la cessió al municipi del programari de gestió i suport als cossos de la Policia Local que es denomina SIPCAT.

La Xarxa Rescat permetrà al municipi fer ús de la banda de freqüències d’emergències i seguretat, la possibilitat d’emetre comunicacions xifrades, garantirà una bona cobertura urbana i rural i permetrà les comunicacions entre grups independents i amb possibilitats de coordinació en casos d’emergència o seguretat.  Es tracta, a més, duna xarxa de radiocomunicacions mòbils que permet la comunicació entre usuaris, i que facilita tant la tasca de cada cos o col·lectiu per separat com l’actuació conjunta i la coordinació entre els col·lectius en actuacions d’emergències o seguretat.

D’altra banda, Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Interior, i l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera també signaran un conveni per a la cessió de l’ús del programari de gestió i suport als processos de les policies locals, denominat SIPCAT. Aquest programari permet donar suport a la gestió de la policia en l’execució dels serveis policials propis i permet millorar l’operativitat i eficàcia.  A més, aquest programari, incorpora eines d’anàlisi i planificació i permet compartir-les i posar-les a l’abast de les autoritats del sistema. Així es garanteix que el tractament de la informació pròpia i d’interès per a la gestió de la seguretat pública de Catalunya sigui l’adequat, ha assegurat l’Ajuntament de Palau, i respecti en tot moment la normativa de protecció de dades de caràcter personal.  Amb aquests dos eixos que fonamentaran el conveni s’espera que la Policia Local de Santa Maria de Palautordera pugui disposar d’un major nombre d’eines per afrontar les seves tasques diàries en l’àmbit de la seguretat i de les emergències al municipi.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: