La 27a Mostra de Cuina Casolana i el teatre amb el ‘Xarlatan’, propostes de Palau per Sant Proget

Santa Maria de Palautordera acull, fins dilluns, el gruix dels actes de la Festa Major de Sant Proget de la que es va poder fer un primer tast el passat cap de setmana amb la projecció de la primera part de ‘Serrallonga, la llegenda del bandoler’, la inauguració de l’exposició de la Mostra de Cuina Casolana i el tastavins de l’Associació Cultural Frederica Montseny, amb un notable públic.

Entre els actes centrals del Sant Proget d’enguany no hi faltaran algunes de les cites habituals, com el campionat de Futbol Botons de dissabte, puntuable per al Campionat de Catalunya, que se celebrarà a Can Bonamic de 9 del matí a 3 del migdia, o la Mostra de Cuina Casolana, que aquest any arriba a la 27a edició i que, com en edicions passades, espera congregar centenars de persones diumenge al migdia a l’Envelat per degustar les propostes que elaborin un seguit de cuines i restauradors voluntaris locals. El final de l’àpat s’amenitzarà amb la música i ball del tercet Blue Marine. Un altre dels plats forts de la Festa serà la representació, dilluns, a les 7 de la tarda a l’Envelat, de l’obra ‘El Xarlatan’ de Teatre de Guerrilla, amb el que l’actor Quim Masferrer suggerirà, encarnant un dels típics xarlatans de l’oest, alguns remeis sonats als problemes que afecten a la població.

Avui, divendres, es donarà continuïtat a ‘Serrallonga, la llegenda del bandoler’, amb la projecció del segon capítol a les 7 de la tarda a la Quadra. En aquesta ocasió, el director, Esteve Rovira, i algun actor de la minisèrie, tornaran a ser entre els espectadors per explicar algunes de les claus de la filmació. El tret de sortida oficial, però, serà a les 9 del vespre a la sala d’actes de l’Esplai on mossèn Francesc Xavier Cortès oferirà el pregó.

La proposta d’activitats per als joves es concentrarà a la pista coberta de la Fontmartina on avui, divendres, a partir de les 10 de la nit, es podrà gaudir de la música que punxaran els DJ Marvin i Mark Losilla. Dissabte, l’escenari serà per a Empalmaos, un grup de rumba catalana, flamenca i cubana que es complementarà amb la selecció que, després del concert, oferiran diversos punxa discos.

Dissabte serà dia d’activitats al carrer i el carrer i la plaça Major acolliran diverses propostes. D’una banda, de 10 del matí a 8 del vespre la UBIC de Santa Maria de Palautordera ha convocat un Mercat d’Estocs perquè els comerços locals puguin treure al carrer els estocs de temporada a preus molt atractius. De l’altra, a la plaça, s’instal·larà al matí el 3r Mercat d’intercanvi i el 2n Punt d’intercanvi de llibres. Serà a aquest espai on se celebrarà, també, la Festa del Voluntariat amb la que les entitats de voluntariat i acció social del municipi donaran a conèixer la seva activitat i oferiran un taller de maquillatge, inflables, un espectacle infantil i una xocolatada.

 D’altra banda, a la Quadra, l’Escola Municipal de Música de Palau oferirà dissabte a les 12 del migdia el concert d’hivern ‘La melodia perduda’ que anirà a càrrec dels alumnes i, a les 5 de la tarda, es projectarà el film d’animació ‘Nausicaä del Valle del Viento’. L’Envelat, d’altra ban- da, serà escenari del concert de l’orquestra Rosaleda, a les 7 de la tarda, i el posterior ball de nit, a dos quarts d’11, a càrrec del mateix conjunt.

Una cercavila gegantera obrirà diumenge, a les 12 del migdia, els actes culturals de Sant Proget. Hi participaran la Colla Gegantera de Sant Esteve de Palautordera, la de l’AMPA Fontmartina, la de l’AMPA de la Tordera i la Colla Gegantera i Grallera de Santa Maria de Palautordera. En paral·lel, al mateix parc Pau Casals d’on sortiran els gegants, Som i Serem Sardanistes Palauencs ha organitzat una audició de sardanes amb la cobla Genisenca.

La tarda de diumenge tindrà com a protagonistes als més petits ja que, a les 5 de la tarda, de la porta de l’Envelat, sortirà el Correxutxes de Sant Proget, una singular gimcana que portarà als participants per diversos racons del poble per anar descobrint pistes i passant proves fins a acabar al parc Pau Casals. L’acte l’organitza la Unió de Botiguers i Comerciants de Palautordera. D’altra banda, a dos quarts de 7 de la tarda, nens i nenes podran gaudir a la Quadra de l’espectacle infantil ‘El tresor amagat’. Dilluns, últim dia de la Festa acollirà la projecció de ‘Palautordera d’ahir a avui’ a les 12 del migdia, un audiovisual elaborat per l’Associació Frederica Montseny que recull imatges de la gent i la història de Palau.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: