L’ACM es reunirà amb Territori per tractar la paralització del Pla de Barris

Aquesta setmana, el PSC de les comarques gironines ha criticat durament el govern de CiU per la paralització del Pla de Barris per aquest 2012. Així ho han mostrat amb les esmenes als pressupostos de l’executiu català en no incloure cap partida destinada a finançar els projectes inscrits dins la Llei. La setmana passada la Generalitat ja avisava per carta als ajuntaments dient que no podria pagar les subvencions del Pla de Barris d’aquest 2012.   El PSC també ha reivindicat que el govern ha deixat pendents els pagaments del Pla dels anys 2010 i 2011. Un deute que des dels ajuntaments també reclamen  perquè, com és el cas d’Hostalric, la Generalitat deu vora uns 400.000 euros.

Tanamteix, alguns alcaldes, com el d’Arbúcies i Hostalric, no tenien la certesa de com s’hacabaria concretant aquest anunci. D’aquesta manera, l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias ha assenyalat aquest dimecres que l’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha anunciat una propera reunió amb el departament de Territori i Sostenibilitat,  per tal d’ “intermediar amb els ajuntaments afectats” pel retard que el Govern ha anunciat en les ajudes per als projectes de la llei de barris. L’ACM respon així a l’anunci del portaveu del govern, Francesc Homs en què va dir que  l’executiu no podrà pagar “puntualment” per culpa de l’estat de la tresoreria de la Generalitat.

 Territori i Sostenibilitat ha informat que “a petició dels ajuntaments, s’està tramitant una pròrroga de fins a 4 anys perquè els municipis beneficiats per la Llei puguin realitzar les inversions previstes” i que “l’aplicació de la Llei no s’atura i es treballarà per sanejar el deute existent amb els ajuntaments al llarg d’aquest any”. Així mateix, el Departament ha explicat que prorrogar l’execució de les inversions previstes beneficia a la Generalitat i els ajuntaments, ja que “permet adaptar el ritme d’inversions a la realitat pressupostària” de les dues parts.

Per altra bana, La Federació Catalana de Municipis encara no s’ha posicionat davant l’anunci del Govern. L’executiu, que assumeix el 50 per cent del cost de les obres, ja va anunciar el juny de 2011 que la llei de barris quedava en suspensió.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: