Sant Celoni comença aquest divendres l’apagada selectiva de fanals als polígons

L’Ajuntament de Sant Celoni comença, aquest divendres, l’apagada selectiva de fanals als polígons industrials, tal i com preveu el Pla d’estalvi energètic engegat pel govern municipal amb la finalitat de reduir el consum i la despesa en enllumenat públic i dels equipaments municipals. L’Ajuntament també ha anunciat que, seguidament, de manera progressiva al llarg de les properes 5 setmanes, també s’actuarà a les urbanitzacions i al nucli urbà.

Per escollir els fanals que s’han d’apagar, i que estaran marcats amb un adhesiu que indica que està temporalment fora de servei per evitar confusions, els tècnics municipals han avaluat punt a punt cada fanal amb l’objectiu de garantir sempre la seguretat del trànsit de vehicles i de vianants. En aquest sentit, assegura el govern municipal, Sant Celoni té més de 80 contractes d’enllumenat públic i aproximadament 2.500 punts de llum.

L’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha assenyalat que ahir, dijous, ell mateix i un grup de tècnics municipals van fer les primeres proves al polígon industrial Molí de les Planes i a les zones industrials properes a la C-35 per on es començarà a aplicar aquesta mesura per comprovar ‘in situ’ la seva efectivitat i garantir que s’acompleixen les mesures de seguretat i visibilitat necessàries.  Castaño ha assenyalat, tam-bé, que un cop començada per les zones industrials, l’apagada selectiva de fanals s’anirà fent progressivament a d’altres punts del municipi i que ja no tindrà marxa enrere en el context actual.  L’actuació afectarà a totes les pòlisses del municipi aplicant criteris tècnics, com la possibilitat de regulació, la disminució de la intensitat, o l’apagada selectiva de punts de llum, així com tenint en compte la seguretat viària, de les persones i de les propietats.  L’enllumenat públic suposa, actualment, el gruix més important de la despesa energètica de Sant Celoni i amb l’actuació de l’Ajuntament s’espera que el consum s’arribi a reduir fins a un 25 per cent. En una segona fase s’actuarà sobre les oficines municipals i els equipaments públics, com ara les instal·lacions esportives i les escoles, on es pot estalviar energia mitjançant l’aplicació de plans d’acció energètics i, també en molts casos, a través de la col·laboració ciutadana.  De fet, ja hi ha equipaments que han implantat sistemes de gestió ambiental com és el cas del Safareig, l’Ateneu-Centre Municipal d’Expressió, el Centre Municipal d’Esports Sot de les Granotes i la Biblioteca l’Escorxador, dins la política d’incorporació de criteris de sostenibilitat en la gestió municipal que impulsa l’Ajuntament de Sant Celoni.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: