Arriben els Tres Tombs a Cardedeu amb la desfilada de cavalls i la benedicció d’animals

Aquest diumenge, 22 de gener, Cardedeu celebra Sant Antoni Abad amb els tradicionals Tres Tombs pel centre de la Vila que cada any apleguen nombrosos cavallistes, amb els seus cavalls, poltres, ponis i carruatges, a més d’un nombrós públic que no es vol perdre la desfilada.

Al matí, els participants es començaran a concentrar al passeig del Mestre Alexandri, al parc dels Pinetons, i al voltant de dos quarts d’1 del migdia començaran la desfilada. Posteriorment, a dos quarts de 2 del migdia,  i amb la plaça a vessar de gom a gom, davant de l’església de Santa Maria, es beneiran els cavalls que hi participin i els animals domèstics que els veïns del municipi hi vulguin acostar per tal de beneir-los.

Com ja  és tradicional a Cardedeu, durant la ruta, els cavalls podran fer un tastet de borregos en passar per davant de l’Ajuntament mentre els cavallistes recuperen forces amb un traguet dels porrons que es disposaran davant de la casa de la Vila. La desfilada seguirà un itinerari que recorrerà, des del passeig Mestre Alexandri, el passeig del Mestre Pau Casals, la carretera de Cànoves, la plaça de l’Església, la plaça d’Anselm Clavé, el carrer de Baix, la plaça de Sant Joan, el carrer del Dr. Ferran, el carrer de Lluís Llibre, altre cop la carretera de Cànoves, la plaça de l’Església, la plaça d’Anselm Clavé, el carrer de Sant Antoni, el passeig de Pau Gesa, la plaça de Marc Viader, el  carrer de Pere Mercader, el carrer de Montseny, la plaça Francesc Macià, el carrer de Lluís Llibre i, per acabar el recorregut, el passeig del Mestre Alexandri.  Els Tres Tombs de Cardedeu estan organitzats per l’Agrupació de Cavallistes del municipi amb la col·laboració del Patronat municipal de Cultura.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: