Els afectats pel POUM de Palau crearan una associació i presentaran un contenciós al Pla

Prop de 120 persones van respondre a la convocatòria conjunta de la CUP i les entitats Món amb Seny i Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny que tenia per objectiu informar sobre la carretera entre Moixerigues i el Temple que preveu el POUM definitiu de Santa Maria de Palautordera i definir accions per excloure-la de la planificació. Aquesta era la segona convocatòria d’aquestes característiques convocada per la formació i les dues entitats ja que a finals de l’any passat ja se’n va celebrar una al local social del Pont Trencat i Moixerigues amb una notable afluència de veïns.

Els assistents a l’acte del Temple van acordar constituir-se en associació d’afectats conjuntament amb persones afectades de Moixerigues, del Pont Trencat, del Riusec i d’altres àrees de Palau i Sant Celoni. També van decidir presentar un contenciós administratiu per aturar la variant ‘no oficial’ planificada entre els diversos barris de Sant Celoni i Palautordera amb la C-35 i l’autopista i la carretera de Campins, així com amb el polígon industrial i l’abocador de les Valls.

A l’acte, la CUP va anunciar que, després que es rebutgés la primera moció presentada per rebutjar l’aprovació definitiva del POUM, un document al que Urbanisme de la Generalitat havia fet modificacions sense possibilitat de fer al·legacions, ara en presentarà una de nova “proposant la modificació puntual de diversos plans parcials integrats al POUM”. Amb aquesta moció esperen aconseguir el suport de totes les forces polítiques que al passat mandat i a la campanya electoral, afirmen, “es van mostrar contràries al POUM i avui integren el govern municipal”. Entre els Plans que es demana que se suprimeixin hi figura la carretera pel Temple i Moixerigues, la variant de Can Pagà cap al polígon, la variant de Sant Esteve per Can Sala i Can Barceló, el creixement previst a Moixerigues, la urbanització de l’entorn de l’ermita del Remei i la reserva de sòl per a la construcció del Quart Cinturó.

Durant l’acte, el portaveu de la CUP de Palautordera va reiterar el compromís de la formació per aturar la carretera per Moixerigues i el Temple i va oferir suport organitzatiu, tècnic i jurídic al col·lectiu afectat. Per la seva banda, el representant de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny va destacar el valor natural i paisatgístic de la zona com a sòl agrícola, espais de lleure i com a corredor biològic entre el Montnegre i el Montseny. Va assenyalar, a  més, que sotmetre aquesta zona a un trànsit intensiu seria “castigar encara més el ja degradat entorn natural, així com empitjorar la qualitat de vida d’aquest barris”.

Finalment, un membre de l’entitat Món amb Seny va fer un resum del procés de redacció i aprovació del POUM, així com de la fase d’al·legacions. Es va referir, a més, als volums de trànsit que suporten les diferents carreteres que travessen Palau i va criticar que a l’estudi de mobilitat no es tingués en compte l’impacte que pot suposar la carretera pel Temple i Moixerigues, creuant pel mig de zones urbanes poblades, ni sobre la drecera cap a Sant Celoni. Va explicar, finalment, que l’Ajuntament de Fogars de Montclús ha realitzat un estudi per pavimentar el camí de Mosqueroles cap a Palau, un fet que, va concloure, si es materialitza podria suposar el desplaçament de part del trànsit cap a Campins per aquest traçat.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: