La Celonina Louise Brown inicia la participació la Copa del Món de la Pirena 2012

La travesia de trineu de gossos per excelència, puntuable per la Copa del Món i la Copa d’Europa de l’especialitat, la Pirena 2012, es posa en marxa aquest diumenge, 22 de gener, amb la primera etapa. La prova, amb 14 etapes, més de 300 quilòmetres de cursa i uns 1700 quilòmetres en desplaçaments, comptarà amb el concurs de la celonina Louise Brown en la categoria d’skijoring. L’skijoring consisteix en esquiar amb esquis de fons, en estil patinador, tibat amb un o dos gossos proveïts d’arnesos, que van units a tu a través d’una corda elàstica.

Louise Brown serà l’única participant que es presentarà a la línia de sortida amb dos gossos de raça Border Collie, més habituals en concursos de pastoreig o Agility que no pas en aquest tipus de competició on els gossos solen ser més grans i més forts, i agafen velocitats increibles. En total, hi participaran 32 trineus, dels quals 5 amb gossos nòrdics, i 17 skijorers, una xifra rècord en aquesta disciplina que s’ha consolidat com la porta d’entrada per la pràctica del múixing. Hi haurà 26 participants de l’Estat, 10 txecs, 7 alemanys, 3 suïsos, 1 holandès, 1 francesa, 1 britànica i 1 polonès.

No es la primera vegada que Brown participa en una competició d’aquesta mena. Al 2010 ja va participar a Pirena i al 2007 es va proclamar sotscampiona del Món en categoría de Canicross (córrer lligada a un gos, en lloc d’esquiar).  A les portes de l’inici de la prova, l’equip celoní té oberta la porta als patrocinadors que es  puguin incorporar aprofitant la repercusió mediàtica que té la prova en premsa i televisió. L’objectiu és ajudar a finançar una part de les despeses que la participació en aquest tipus de competició de 15 dies de durada comporta.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: