Bona rebuda del mercat setmanal a Vilalba que incorporarà més parades

La posada en marxa del mercat setmanal a Vilalba Sasserra dimarts d’aquesta setmana ha estat molt ben acollida pels veïns, ha assegurat l’alcalde del municipi, Joan Pons, que afirma que “ha vingut molta gent i els paradistes estan molt contents”. Mostra que el mercat comença amb bon peu és el fet que el proper dimarts ja s’incorporaran tres noves parades, una de sabates, una d’estris de cuina i una xurreria, segons ha explicat el mateix alcalde. Aquestes tres parades se sumaran a les que van plantar-se a la plaça de l’Església a la primera cita, de fruita i verdures, bacallà i olives, embotits artesans, fruits secs, flors, roba interior, llanes i roba de vestir.

Pons assenyala que la iniciativa va començar a partir d’una conversa amb un paradista d’Argentona que “ho va moure tot”. Des de l’Ajuntament es va decidir fer la prova per si funcionava i, atenent l’actual situació econòmica, ha explicat Pons, es va optar per no cobrar res per a la instal·lació de les parades a canvi que fossin els mateixos marxants qui s’ocupessin de la neteja. “D’aquí a uns mesos en tornarem a parlar i si els va bé de vendes els aplicarem les ordenances”, ha afirmat l’alcalde que ha recordat que, amb els temps que corren, “nosaltres ens hem d’ajustar i ells han de provar si els funciona”. Unes ordenances que l’Ajuntament va haver d’aprovar al darrer Ple municipal, ja que Vilalba Sasserra no disposava de cap ordenança que regulés aquesta activitat.

De moment, la iniciativa ha tingut bona resposta, especialment entre la gent gran que s’havia de desplaçar fora del municipi amb transport públic per anar a comprar. Així, amb un mercat setmanal al propi municipi, es facilita l’accés dels ciutadans als productes de primera necessitats, sense haver-se d desplaçar a municipis veïns.  El mercat setmanal de Vilalba Sasserra obrirà cada dimarts de 8 del matí a 2 del migdia a la plaça de l’Església.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: