El Sax Sala posa en marxa a Sant Celoni un curs d’informàtica adreçat a persones aturades

El Centre de Formació i Ocupació del Baix Montseny-Sax Sala ha posat en marxa, aquesta setmana, un curs d’informàtica a nivell d’usuari per a persones aturades en el marc de l’oferta de formació ocupacional del centre. Aquest és el segon curs subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que s’ofereix Sax Sala des que el mes de setembre es va homologar el centre per poder-hi impartir formació ocupacional. L’acte inaugural va comptar amb la intervenció de l’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño.

Les especialitats formatives que el Servei d’Ocupació de Catalunya van autoritzar són la de treballador forestal  i informàtica d’usuari -que està actualment  en curs- , informació al client, administratiu polivalent per a PIMEs, monitors d’activitats de lleure infantil i juvenil i auxiliar d’infermeria en geriatria.

Del total de cinc accions formatives demanades pel  Centre de Formació i Ocupació del Baix Montseny, el Servei d’Ocupació de Catalunya va atorgar una subvenció per a l’organització dels dos cursos que s’estan impartint actualment, que són els de treballadors forestals i informàtica d’usuari. Els dos cursos els estan seguint un total 30 persones escollides d’entre les més de 200 persones que s’ha interessat a participar-hi.

Les classes que s’ofereixen han de permetre als alumnes participants millorar la seva formació i incrementar les seves possibilitats de trobar ocupació en un sector com el forestal, amb molta presència al territori i al municipi que, malgrat la conjuntura econòmica actual, presenta bones perspectives, segons l’Ajuntament. També poden, en el cas del segon dels cursos que s’ofereixen, incrementar els seus coneixe- ments en una matèria transversal i tan necessària com és la informàtica.

Totes aquestes accions se sumen a les ja programades habitualment al Centre de Formació i Ocupació del Baix Montseny-Sax Sala, entre les que figuren la d’ofimàtica, monitor de lleure, formació en tècniques de recerca de feina o de l’oferta estructural, com el programa PQPI-PTT o accés al sistema d’ensenyament reglat.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: