El projecte del carrer Camprodon d’Arbúcies té consens però no data d’inici de les obres

El projecte de reforma del carrer Camprodon d’Arbúcies passarà per Ple el proper mes de febrer, segons ha anunciat aquesta setmana l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga. Malgrat consensuar els útlims temes qu restaven per acordar, l’Ajuntament no pot avançar la data en què començaran les obres del Camprodon, ja que la Generalitat avançava la setmana passada que no pagarà el Pla de Barris 2012 als municipis. En aquest sentit, el Consistori ha d’esperar a la resolució final del govern per posar data a l’inici del projecte de reforma.

El que tambés es desconeix a dia d’avui són les contribucions especials que hauran de pagar els veïns d’Arbúcies residents al Camprodon. Garriga ha dit que encara es desconeix la xifra i que se sabrà una vegada acabada la redacció del projecte. Aquesta setmana s’ha mantingut l’última reunió amb els col·lectius que formen part del grup promotor i que són les cinc formacions presents  a l’Ajuntament, més l’Associació de Veïns del Camprodon, el GRHA (Gremi de Restauradors i Hotelers d’Arbúcies) i l’ACVA (Associació de Comerciants de la Vall d’Arbúcies) i s’han concretat els aspectes del Camprodon  que encara estaven en suspèns.

Durant la celebració d’aquesta trobada, es va arribar a l’acord de diferents temes que encara quedaven pendents de resoldres prequè la redacció del projecte pugui enllestir-se. En aquesta línia, Garriga ha explicat que, finalment, els contenidors d’escombraries se situaran a una punta i altra de carrer i que se soterraran. Però que per la recollida del cartró als comerços se seguirà fent el porta a porta per tal d’evitar la saturació del contenidor del cartró i fent que només sigui utilitzat per als residents i no per als establiments.

 Per altra banda, un dels altres temes que havia suscitat polèmica era el banc de la placeta dels Encantants. Finalment, s’ha decidit que es conservés el banc que hi ha actualment i que no es modifiqués, tal i com preveia l’anterior projecte de reforma. Un altre punt a destacar és el canvi de direccionalitat del carrer Ramon Pagès i que, una vegada fet el nou Camprodon, aquest carrer serà veïnal, de manera que s’instal·larà una pilona perquè només els residents del Ramon Pagès el puguin transitar amb el seu vehicle.

 Garriga també ha avançat que l’Ajuntament ja ha tramitat la sol·licitud  de la subvenció pel que fa al nou projecte d’enllumenat que es contempla per a la reforma del Camprodon. En aquest sentit, Garriga ha assenyalat que el cost total del projecte és de 179.000 euros i que la subvenció demanada a l’ICAEN és de 60.000 euros.

Finalment, un altre dels punts rellevants d’aquest projecte de reforma és el soterrament de la xarxa elèctrica de la via. En aquest sentit, Garriga ha indicat que la xifra d’aquesta obra oscil·la vora els 265.000 euros i que la intenció és que Ajuntament i la companyia elèctrica, Fecsa-Endesa, es faci càrrec a parts iguals de la despesa. Tanmateix, Garriga ha destacat que, en el cas que Fecsa-Endesa no vulgui assumir aquesta responsabilitat, s’optarà per trenar el cablejat a les façanes dels edificis per no encarir més el cost final del projecte.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: