La Biblioteca de Palau arriba als seus 12 anys amb més de mil usuaris setmanals

La Biblioteca Ferran Soldevila de Santa Maria de Palautordera celebra aquest dissabte, 21 de gener, el seu 12è aniversari. L’equipament es va inaugurar fa 12 anys en el marc de la Festa Major de Sant Proget i actualment ja atén a més de 1.000 usuaris mensuals, uns 4.500 al mes. Des de la seva obertura, el creixement en l’ús d’aquest equipament cultural municipal ha estat constant, tant per part dels palauencs com dels habitants de municipis veïns, especialment Sant Esteve de Palautordera i Montseny. En aquest sentit, la directora de la Biblioteca, Anna Soler, considera que l’equipament ha esdevingut “un referent en la vida cultural de molts palauencs” i “l’equipament cultural per excel-lència de Santa Maria de Palautordera”, que els veïns s’han fet seu.

“Això ens omple de satisfacció a les tres treballadores de la Biblioteca” assegura la directora que situa el préstec gratuït de documents com a servei estrella de les biblioteques públiques i, en el cas de la Biblioteca de Palautordera, des de la seva inauguració “hem prestat un total de 423.209 documents”.

Soler també ha destacat la “molt bona acollida que rep la Biblioteca” cada any i “el bon ús i eficiència d’aquest equipament cultural municipal” i ha animat a les  tres treballadores a “continuar treballant diàriament amb qualitat, professionalitat i dedicació”.

La Biblioteca Ferran Soldevila, inaugurada el 21 de gener de 2000, va ser la primera de la Xarxa de Biblioteques Municipals inaugura- da al segle XXI i forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona, que actualment compta amb més de 200 biblioteques públiques. La seva directora assenyala que al llarg dels anys l’ús de l’equipament ha estat constant, però amb “creixement més pronunciat aquests darrers anys, entre altres motius per la crisi”.

Les dades parlen per si soles i, els 12.000 documents de què disposava quan va obrir portes, a finals de 2011 ja s’havien doblat. Els usuaris han passat dels 42.165 visitants del 2000 als 56.098 de l’any 2011 i dels 160 visitants diaris a superar una mitjana de 200 persones diàries l’any passat. El nombre de préstecs pràcticament s’ha doblat i dels 22.599 documents prestats el 2000 s’ha passat a 43.503 el 2011.

La directora assenyala com un dels elements importants de les bones xifres que registra la Biblioteca la seva política per millorar i adaptar els serveis en paral·lel als canvis socials. Com a exemple, l’agost de 2007 l’equipament va començar a oferir la possibilitat de connectar-se a Wi-Fi els 365 dies l’any, les 24 hores del dia, un servei que el 2008 van utilitzar 2.385 persones i 6.149 l’any passat. També, des de desembre de 2011 disposa de tres ordinadors d’accés gratuït a Internet que també permeten treballar amb eines ofimàtiques.

La crisi econòmica també s’ha notat en el funcionament de la Biblioteca i, en aquest sentit, Anna Soler assenyala que, d’una banda, “vénen més persones a utilitzar gratuïtament els serveis i recursos que ofereix la Biblioteca” però, al mateix temps, les retallades a l’administració també han obligat a fer ajustaments. S’han adaptat serveis, afirma la directora de la Biblioteca, i “degut a l’augment de la taxa d’atur al municipi, a la Biblioteca hem creat una secció específica amb material per ajudar els palauencs i palauenques a cercar feina”.

La Biblioteca Ferran Soldevila està oberta tot l’any i properament s’arribarà a la xifra de 6.000 carnets de biblioteca expedits. Els serveis que ofereix són la consulta de documents, el préstec gratuït de documents, la connexió a Internet mitjançant tres ordinadors o via Wi-Fi, entre d’altres, i també organitza altres activitats, com puguin ser les exposicions.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: