Palau rep de la Diputació un Pla per millorar l’accessibilitat als equipaments del municipi

L’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, ha rebut de mans del vicepresident tercer de la Diputació, Josep Llobet el Pla d’accessibilitat del municipi, un document que té com a principal objectiu fer un inventari i identificar les barreres arquitectòniques. També pressuposta la seva eliminació, fixant un pla d’etapes, i estableix un pla de prevenció de barreres que s’utilitzarà en les futures intervencions urbanístiques.

El Pla d’accessibilitat l’ha elaborat l’Àrea de Territori i Sostenibilitat  de la Diputació de Barcelona a demanda del mateix Ajuntament de Santa Maria de Palautordera  i s’emmarca en el que estableix la Llei de promoció de l’accessibilitat i de supressió de les barreres arquitectòniques.

El Pla s’orienta a la incorporació de millores a l’urbanisme local per afavorir l’autonomia personal de les persones amb discapacitat i millorar la qualitat de vida, a partir d’intervencions que facilitin la mobilitat, de col·lectius com el de la gent gran.El Consistori ja ha actuat, en aquest sentit, en els accessos a l’Envelat incorporant una rampa a l’entrada que facilita l’accés a l’interior a les persones que s’hagin de desplaçar amb cadira de rodes.

El Pla d’accessibilitat inventaria, identifica barreres, pressuposta la seva eliminació i marca un pla d’etapes de manera racional i planificada en els àmbits de la via pública i espais públics, els edificis municipals i els transports i la comunicació. També incorpora eines municipals com ara indicadors de resum, plànols generals, plànols de solucions detallades i un resum de la proposta d’actuacions. El cost total, que assumeix la Diputació de Barcelona, és de 32.450 euros.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: