GISP decideix entrar al govern de Sant Pere de Vilamajor i salva l’alcaldia de Josep Maria Llesuy

El Grup Independent de Sant Pere (GISP), encapçalat per Joan Bosch, va fer pública ahir, dijous, la seva incorporació al govern municipal de Sant Pere de Vilamajor. D’aquesta manera, Josep Maria Llesuy (CiU), que la setmana passada havia vist com tres dels quatre regidors de la seva formació li comunicaven la seva renúncia a continuar amb les seves responsabilitats de govern, s’asse- gura ara la continuïtat com alcalde del municipi amb els tres regidors del segon partit més votat a les passades eleccions, només per darrere de CiU, i mantenint el pacte amb el regidor del PSC.

Segons ha pogut saber aquest setmanari, a la reunió mantinguda dijous de la setmana passada a Granollers entre Llesuy, els tres regidors de CiU que van abandonar el govern (Martí Artalejo, Maria del Carmen Lozano i Patrícia Puig), i representants de la direcció nacional i comarcal de CDC, el partit va refermar la seva confiança amb Llesuy i va demanar als regidors restants una reconsideració de la seva postura. Aquests, però, van mantenir-se ferms en la seva decisió de no continuar donant suport a Llesuy i van reiterar la seva voluntat de continuar al si del partit i el grup municipal.

Des d’aleshores, les trobades i reunions entre els actors del panorama municipal (CiU, GISP, ERC-Reagrupament, ISP i PSC) ha estat un continu fins que ahir es va acabar la ronda de converses amb un pacte segellat entre GISP i CiU que suposarà la incorporació dels regidors independents al govern i a la Junta de Govern Local. El dia abans, dimecres a la nit, s’havia celebrat una reunió amb presència de tots els representants municipals al Ple, excepte Llesuy, que va tancar sense haver arribat a cap acord. Després d’aquesta trobada, ha assenyalat Joan Bosch, el GISP va decidir “fer un exercici de responsabilitat” i donar recolzament a la que havia estat la força més votada al municipi per posar punt i final a aquesta crisi municipal.

CiU i GISP han assenyalat que ara es crearà una comissió de treball per definir el contingut del pacte de govern 2012-2015 basat en els programes electorals de CiU, PSC i GISP i que la distribució de les àrees es farà de forma consensuada entre les parts “i s’adequarà a les capacitats i aptituds de cada regidor”. CiU i GISP han remarcat que les candidatures de CiU, PSC i GISP es presentaven amb projectes d’un poble rural sostenible econòmica i ecològicament, “i que posi en valor el gran patrimoni natural, cultural, social i històric del municipi”, i que “ateses les dificultats de l’entorn actual per tal d’aconseguir un govern fort i estable” estan disposades “a buscar el consens dins el marc concret de l’acció de govern durant la present legislatura”. A més, han assegurat que “seguint la directriu de transparència del govern, els acords entre les dues formacions es faran públics a la ciutadania”.

 Avui, divendres, 27 de gener, CiU celebrarà una assemblea amb els militants de l’agrupació local a la que s’haurà de decidir la postura oficial del partit al municipi respecte els tres regidors que han decidit abandonar el govern municipal.

L’intent de pacte de l’oposició amb els regidors de CiU que van sortir de govern i GISP no qualla

ERC-Reagrupament, que havia intentat travar un ampli acord entre les forces polítiques de l’oposició i els tres regidors de CiU que havien abandonat el govern ha remarcat que “no entenem que està fent un partit com Convergència, mantenint l’alcalde Llesuy”, un alcalde, apunten, “que s’ha barallat amb tothom” i que des de la passada legislatura “ha cremat dues candidatures senceres del seu propi partit, s’ha enemistat amb un munt de ciutadans, hi ha dos contenciosos administratius oberts contra l’ajuntament” i, remarquen, ha tingut  enfrontaments amb diverses associacions del poble. També li han retret “moviments econòmics de difícil justificació” i un “deute reconegut de més de 3,5 mil·lions d’euros”.

Esquerra-Reagrupament ha acusat l’Ajuntament de paràlisi absoluta i assenyala que després d’haver sondejat l’opinió dels veïns i atesa la situació de “bloqueig total i de descrèdit de l’alcalde” demanen “a tots els partits que fem un pas endavant i que mirem de trobar un mínim denominador que ens permeti sortir d’aquest tràngol”. 

Els regidors de la coalició, Joan Bruguera i Joan Garcia, han assenyalat que, en el context actual, no es pot “perdre el temps amb batalles internes de partit en què figures que semblen més pròpies d’una altra època, sortosament superada, s’aferrin al poder fins i tot en contra de l’opinió dels seus propis companys de partit”. En aquest sentit, han demanat un pas enrere a Llesuy per “iniciar un període de normalitat”, amb un govern estable, constructiu i plural durant tota la legislatura amb el màxim consens i participació de tots els partits. 

“Nosaltres seguirem treballant per desencallar la situació”, han assenyalat els regidors que afirmen haver parlat amb tothom, haver explorat totes les vies i “sempre hem posat les mateixes condicions de poder ser fidels als nostres valors”. També consideren que “hem donat massa passes endavant que no han estat escoltades”.  Tanmateix, han conclòs, “no ens sentim moralment obligats a fer més del que ja hem fet, però no descansarem fins que Sant Pere no tingui un ajuntament com es mereix”.

Per la seva banda, ISP-ICV-E ha remarcat que arran la ruptura interna del grup municipal de CiU que “ha portat a la paralització total de l’ajuntament”, la formació es va reunir dimecres amb tots els grups politics del consistori excepte CiU i, en el marc de la seva “política de transparència i participació, va plantejar el projecte de crear un govern de concentració que permeti activar de nou la gestió municipal”. 

El partit encapçalat per Lola López ha afirmat que la intenció de la trobada, com ja s’havia plantejat altres vegades, era la de posar sobre la taula les accions en les que hi ha consens, per començar, després de vuit mesos de disputes internes, a treballar conjuntament “per resoldre qüestions que afecten el poble i no el lideratge de la casa consistorial”. Després de la trobada, però, ISP-ICV-E ha decidit no donar el seu suport “a cap bàndol” i ha afirmat que “només participarà en una acció de govern de concentració per tirar el poble endavant”.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: