La CUP es concentra davant l’Hospital de Sant Celoni reclamant la millora del servei sanitari

Aquest divendres, 27 de gener, la CUP de Sant Celoni ha organitzat la projecció de la pel·lícula ‘La cuadrilla’ de Ken Loach a les 8 del vespre a la sala petitat de l’Ateneu. Aquesta activitat s’emmarca dins la campanya que dissabte passat va iniciar la formació davant de l’hospital de Sant Celoni. Els actes reivindicatius continuaran aquest dissabte, 28 de gener, amb una xerrada a les 12 del migdia a la sala Bernat Martorell de Can Ramis que porta per títiol ‘Anàlisi global del capitalisme’ amb el professor Andrés Piqueras de la Universitat Jaume I.

Així doncs, una quarantena de persones van assistir dissabte a l’acte organitzat per la CUP de Sant Celoni en defensa dels serveis públics bàsics. L’acte es va iniciar amb la simulació d’una cua ben llarga davant de l’hospital de Sant Celoni amb tots els usuaris amb pancartes reclamant una millora dels serveis sanitaris i queixant-se del temps d’espera per a una consulta mèdica, sigui del tipus que sigui.

Aquest acte de la CUP responia a l’inici de la campanya que la formació ha impulsat aquest mes de gener i que porta per nom ‘Defensem el serveis públics bàscics. Plantem cara a les retallades socials’. Despés de la performance davant la porta del centre sanitari, una representant de la CUP va llegir un manifest basat en la reclamació d’uns serveis bàsics per a tothom i que no “han de ser ni liberalitzats ni privatitzats”, deia el text.  El manifest que es va llegir, continuava demanant que “només si els ciutadans i ciutadanes estem informats i actuem organitzats podrem aturar aquesta ofensiva i reconduir el procés cap a una restauració d’uns serveis públics controlats democràticament per part de la ciutadania”.

Les reivindicacions de la CUP, però, no només passen per demanar un millor servei sanitari per a la població, sinó que també defensen els drets laborals de totes les persones que treballen a l’hospital de Sant Celoni. I recorden en el mateix manifest, que fa uns mesos, el gener, la direcció del centre “va amenaçar fa mesos el comitè d’empresa amb la possibilitat d’eliminar 80 llocs de treball”, una situació que la CUP considera que atempta contra els drets dels treballadors “exigint un augment d’hores a treballar i una rebaixa del salari”.

Donat tot aquest context de retallades, la CUP de Sant Celoni ha decidit emprendre des d’aquest gener i fins al mes de febrer, un seguit d’actes emmarcats sota el lema ‘Defensem els serveis bàsics. Plantem cara a la retallada social’.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: