L’homenatge de Breda a l’escriptor Salvador Riera comptarà amb el conseller de Cultura

L’Associació de Veïns Vilatans de Breda ha impulsat un homenatge a l’escriptor i galerista bredenc, Salvador Riera, que tindrà lloc aquest dissabte 28 de gener, a partir de dos quarts de 5 de la tarda. Per a la importància que va tenir Salvador Riera tant en l’entorn bredenc, però, sobretot, també pel paper que va jugar per a Catalunya, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i altres representants del món literari com Maria Mercè Roca o Pere Gimferrer, també han confirmat la seva assistència en l’acte d’homenatge i reconeixement a Salvador Riera.

Els actes de reconeixement a Salvador Riera començaran amb una visita al Museu Aragay, que ell mateix va fundar al 1975. La visita guiada anirà a càrrec de Xavier Castanyer, doctor en Història de l’Art amb la tesi ‘La projecció d’un ideal estètic durant el Noucentisme: Josep Aragay i Blanchar (1889-1973)’.

Tot seguit, els actes d’homenatge seguiran a dos quarts de 6 de la tarda al Cercle Bredenc amb un extens programa. Així doncs, Andreu Pujol, un bredenc llicenciat en Història i Història de l’Art, serà l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i de realitzar la presentació de l’acte. A continuació es projectaran una selecció de fragments del programa ‘Identitats’ de TV3 que es va emetre el 8 de juny del 1986 i en què Josep Maria Espinà entrevista Salvador Riera.

A partir de les 6 de la tarda es farà la presentació del llibre que s’ha editat especialment per a l’homenatge de Salvador Riera i que és ‘Breda, pinzellades a tort i a dret’ i que inclou apunts biogràfics, versos inèdits i fotografies. Aquesta obra es podrà adquirir el mateix dia de la celebració a un preu de 10 euros.  La presentació del llibre estarà precedida per un recital de petits fragments del llibre a càrrec de Les veus del Casal, que intercalaran durant el recital algunes actuacions musicals. Després, serà el torn dels parlaments, que aniran a càrrec de Glòria Bosch, directora de la Fundació Vila Casas i coautora del llibre de l’homenatge; Pere Gimferrer, poeta; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; Maria Mercè Roca, escriptora i secretària de política cultural d’ERC; la directora de la Fundació Joan Miró, Rosa Maria Malet,   Jordi Iglesias, alcalde de Breda; i de Carmen Buqueras, esposa de Salvador Riera. Finalment, la cloenda de la celebració la realitzarà el president de l’Associació de Veïns Vilatans de Breda, Josep Tornés.

Salvador Riera i Fàbregas va néixer el 1927 i fou escriptor i marxant d’art. Va publicar ‘Breda, pinzellades a tort i a dret’ el 1948, com també altres peces  per a sardanes, poesies sobre Breda i impulsant obres de teatre. El 1975, Riera va fundar el museu Aragay de Breda. A més, Riera va ser delegat a l’exili a Brasil per a la Generalitat al 1952, on va guanyar diferents certàmens literaris i va ser una figura d’especial rellevància per al Centre Català de Sao Paulo. Després del seu retorn a Catalunya, al 1973 va fundar la galeria d’art ‘Dau al Set’, que va ser de gran importància per al panorama artístic català.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: