El Castell de Montsoriu celebra el primer aniversari des de la seva obertura al públic

El Castell de Montsoriu es tornarà a vestir de gala aquest diumenge, 29 de gener, per celebrar el primer aniversari d’obertura, després d’un any en què centenars de persones han pogut visitar la fortificació gòtica més important de Catalunya. 

La concentració de tots els assistents a la celebració es preveu vora quarts d’11 del matí a Coll de Castellar per pujar amb vehicles fins a dalt el castell. Les persones que hi vulguin pujar a peu, cal que tinguin present que el temps aproximat des de Coll de Castellar, on hi haurà un pàrquing habilitat per a deixar-hi els vehicles, és d’entre 30 i 45 minuts per fer el recorregut.

L’Orquestra Jove de la Selva repetirà actuació al Castell de Montsoriu, com ja va fer l’any passat, i enguany, ho farà amb una interpretació de guitarres a partir de les 11 del matí, hora en què s’inciaran els actes institucionals. L’atuació de l’Orquestra Jove de la Selva anirà acompanyada per la lectura de l’Oda al Castell de Montsoriu pel seu autor, Jesús Ciuró i,  posteriorment, pels parlaments institucionals de les diferents autoritats que assistiran a l’acte. Durant l’esdeveniment, també es farà especial esment al premi Catalunya Nostra, que la fundació privada, Castells de Catalunya, va atorgar el passat mes de desembre al Castell de Montsoriu.

La novetat d’enguany i, especialment per celebrar aquest primer aniversari d’obertura de la fortificació, els guies que habitualment realitzen les visites guiades al castell, aniran disfressats d’època medieval, per tal d’evocar als visitants a l’esperit històric que rau a Montsoriu. Les visites guiades pel castell estan previstes que comencin a partir de les 12 del migdia.  

Després d’anys de treballs, el Castell de Montsoriu va obrir les seves portes el gener del 2011, després de la seva inauguració. Malgrat no està acabades les obres de restauració i consolidació, Montsoriu ha obert l’entrada al  castell cada cap de setmana durant tot aquest any perquè els interessats, curiosos i visitants poguessin veure una part del castell gòtic. Els treballs de millora i conservació de la fortificació  avancen de mica en mica, malgrat encara queda molta inversió i molts treballs de reconstrucció per fer perquè el Castell de Montsoriu estigui, majoritàriament, restaurat

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: