L’exposició ‘La farmàcia Balvey’ inaugura la nova museuografia a l’arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu

Aquest diumenge, 29 de gener, a la 1 del migdia, el Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu inaugura la nova museografia de l’exposició de llarga durada ‘La farmàcia Balvey’. En el decurs del mateix acte es presentarà el mòdul multisensorial ‘La mirada tàctil’, patrocinat per la Diputació de Barcelona i que compta amb l’assessorament del Centre de Recursos Educatius de l’ONCE a Barcelona. 

Es tracta d’un projecte per apropar els museus locals i els seus continguts a tots els usuaris, especialment adaptats per a aquells visitants de l’espai que tenen algun tipus de discapacitat sensorial o també pateixen de  mobilitat reduïda.
 També s’obrirà una mostra d’estris i aparells de laboratori del fons Balvey i de la Fundació Concòrdia Farmacèutica, és a dir, eines i màquines que s’usaven als laboratoris farmacèutics i que intervenien en la preparació dels medicaments i les fórmules magistrals.

L’element més singular del Museu és l’antiga farmàcia rural de la nissaga Balvey, de la que se’n té referència des d’abans de 1660 i està formada pel mobiliari original de 1780, en el que s’hi conserven més de 200 pots de farmàcia del 1827. Amb la nova museografia es vol donar a conèixer la nissaga Balvey a partir dels espais de l’habitatge del farmacèutic i d’objectes quotidians de la família. Es tracta d’uns espais que segueixen la normativa que obligava que l’habitatge del farmacèutic disposés de dormitori, oratori, rebotiga, laboratori i la pròpia farmàcia.

A aquesta renovació  museogràfica, s’ha incorporat una locució en català, castellà, francès i anglès que ajuden al visitant a completar la visita. El recorregut museístic es complementa amb un jardí botànic dedicat a les plantes remeieres amb espècimens d’aprofitament medicinal i que en altres èpoques devien ser utilitzats per a fer cures als malalts.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: