Entitats de Cardedeu reclamen que no es retalli el servei del Bus Urbà del municipi

L’associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i Cardedeu Vital (CV) han reclamat a l’Ajuntament del municipi que no retalli les expedicions del Bus Urbà de Cardedeu aquest 2012, tal i com es preveu. Les entitats han assenyalat que el govern “vol retallar quatre expedicions més cada dia a l’autobús urbà, per estalviar-se tan sols 1.722 euros a l’any” i ha recordat que l’any passat ja es van eliminar dues expedicions. PTP i CV han remarcat, a més, que el Bus Urbà de Cardedeu no para de créixer i el 2011 va superar els 55.000 usuaris.

Les entitats s’han reunit amb representants dels grups de l’oposició al Consistori, CUP, ERC, ICV i PSC, per traslladar-los la seva demanda i so·licitar-los que es posicionin en contra de la demanda. En aquest sentit, ICV ja havia denunciat fa unes setmanes aquestes retallades i, davant la petició de les dues associacions, la formació ha assenyalat que hi dóna suport perquè “no es pot malmetre l’actual model d’èxit del BUC”. ICV considera, a més, que “retallar més franges horàries és posar-li entrebancs que repercutirien en la consistència i fiabilitat global del servei” i, amb el temps, “suposaria una reducció del nombre de viatgers anuals” fent disminuir els ingressos i iniciant, així, “una dinàmica perversa de degradació en l’ús d’aquest servei de transport co·lectiu municipal”.

Per ICV, “precisament perquè vivim en moments de crisi no podem espatllar les coses que funcionen exitosament  i que ha costat tants esforços aconseguir” i, a la vegada, ha agraït que l’equip de govern hagi considerat “la primera previsió de retallada brutal del servei” i li ha demanat que atengui, ara, la so·licitud de PTP i CV.

Per la seva banda, la CUP també s’ha oposat a les retallades anunciades al transport públic de Cardedeu per al 2012. Consideren que “amb l’excusa el bus urbà és ‘deficitari’ es pretén retallar un dels serveis municipals més importants del nostre poble”. A més, ha recordat la retallada anunciada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en un 25 per cent del servei nocturn de la línia N73, un servei que fa 10 anys que funciona i compta amb una mitjana de 8,7 passatgers per expedició “molts dels quals són persones que l’utilitzen per raons laborals”.

Davant l’això, l’assemblea de la CUP ha assenyalat que “defensem que els transports públics formen part dels serveis bàsics i no hi pensem renunciar” i, malgrat es va rebutjar la moció presentada el novembre per la formació en defensa del bus nit i el bus urbà per part del govern, “des de la CUP farem tot el possible per defensar un servei que considerem essencial com és el transport públic”.

ERC de Cardedeu també s’ha posat al costat de les demandes de les entitats que reclamen que no es retalli en el servei de transport afirmant que “ens hem posicio- nat sempre en contra de qualsevol retallada del servei del Bus Urbà de Cardedeu, com les que ja va fer l’actual equip de govern de l’Ajuntament l’any passat, i també les que vol portar a terme aquest any”. ERC ha assenyalat, així mateix, que defensa el manteniment de l’actual freqüència de pas del bus urbà, “atès que considerem que aquest és un servei bàsic per a la mobilitat dels cardedeuencs i cardedeuenques, eficient i sostenible”.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: