ERC de Breda presenta al Ple de dilluns una moció contra la corona espanyola

Aquest dilluns, 30 de gener, Breda celebra Ple ordinari a les 9 del vespre en el que es realitzarà l’aprovació provisional de la taxa per a la prestació del servei de l’escola bressol municipal, com també l’aprovació definitiva del mapa de capacitat acústica que determina els nivells màxims d’immissió acústica i s’aprovarà inicialment  l’ordenança municipal reguladora  del registre de les parelles de fet que deroga l’anterior normativa existent.

Per altra banda, a la sessió plenària tamé es vol tirar endavant l’adhesió de Breda al pacte d’alcaldes. El Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses és una iniciativa europea que neix com a instrument clau per implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic. D’aquesta manera, els ajuntaments que s’hi adhereixen prepen el compromís voluntari de reduir les seves emissions en un 20 per cent fins al 2020. 

Al Ple també es presentaran cinc mocions del grup municipal d’ERC. La primera d’elles té com a objectiu demanr la celebració d’un Ple anual extraordinari per tal d’avaluar l’estat del municipi i la gestió municipal de l’equip de govern. Una segona moció va dirigida a la creació d’un pla d’estalvi energètic; la tercera sol·licita el manteniment i millora de l’entorn rural del municipi; la quarta proposta d’ERC al Ple és la de que es dediqui un espai públic a Salvador Riera i Fàbregas. I, finalment, la cinquena moció que presenta la formació republicana pretén mostrar el rebuig de la vila a la Corona espanyola. El text  critica la falta de democràcia que porta impregnada la institució monàrquica, ja que no és escollida democràticament sinó per motius hereditaris, tal i com recull el mateix document. També denuncia l’alt cost econòmic que suposa per a tots els ciutadans.

Per això, la moció proposa declarar Breda municipi antimonàrquic i demana també la dimissió del monarca espanyol Joan Carles I de les seves funcions actuals. La moció està inspirada en la que va aprovar  Viladamat (Alt Emportdà).

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: