Josep Plandiura alça la seva darrera creació, un campanar, a la Rectoria de Sant Pere

L’escultor de Sant Pere de Vilamajor, Josep Plandiura, ha aixecat al camp de la Rectoria de Sant Pere de Vilamajor la seva darrera creació escultòrica pública, que ha elaborat amb l’artista Marta Chinchilla, i que s’instal·larà a un passeig del Prat de Llobregat, on tindrà la funció de campanar. L’escultura va ser encarregada pel Bisbat de Sant Feliu de Llobregat i es destinarà a l’església de Sant Cosme i Sant Damià. Es tracta d’una obra única, tant pels materials utilitzats, ferro i acer corte, com per les seves grans dimensions. En aquest sentit, l’escultura fa 22 metres d’alçada i té un pes total de 7 tones.

El campanar està integrat per tres peces immenses que fan la funció de peu i que s’alcen al capdamunt, on s’allotja la campana. Tant Plandiura com Chinchilla porten més de cinc mesos treballant en la confecció d’aquesta obra monumental.

Abans del seu trasllat al Prat de Llobregat, Plandiura ja va anunciar que volia fer un primer muntatge de les peces a Sant Pere de Vilamajor per comprovar que se sostenien adequadament. L’elevat pes de l’estructura ha fet que l’artista l’hagi concebuda per ser desmuntada i tornada a muntar, tant per treure-la del taller del Centre d’Art on l’ha estat elaborant com per poder-la transportar fins a la seva destinació final sense problemes.

Josep Plandiura, nascut a Taradell el 1943, porta molts anys establert a Sant Pere de Vilamajor i treballant al Centre d’Art la Rectoria del municipi, del que ha estat fundador i també director durant molts anys. Aquest artista es caracteritza pel seu treball amb el ferro, el profund coneixement que té d’aquest material i el seu estil inconfusible.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: