El Museu Etnològic del Montseny supera la xifra de 50 mil visites al llarg del 2011

El Museu Etnològic del Montseny, la Gabella, ha  superat la xifra de 50.000 visitants i usuaris de la seva àmplia oferta museística i patrimonial durant el transcurs del 2011. A les visites a les sales d’exposició permanents i temporals, cal sumar-hi dues novetats com són el guiatge al Castell de Montsoriu i la posada en marxa de la Farga del Roquer com a Centre d’Interpretació de la Riera d’Arbúcies.

El gruix principal d’aquestes dades el formen els visitants de les sales d’exposició permanent i de les sales d’exposició temporal que han registrat una xifra de 23.196 persones. Dins aquesta xifra cal ressenyar els 5.505 usuaris de les activitats pedagògiques, corresponents a 97 grups que han contractat algun taller, itinerari o visita guiada dels prop de 20 activitats pedagògiques i familiars que actualment s’ofereixen i que en termes econòmics ha suposat un augment del 51 per cent respecte l’any anterior.

Una menció a banda mereix l’oferta de guiatges en cap de setmana al Castell de Montsoriu i que, per encàrrec del Patronat del Castell de Montsoriu, coordina el Museu Etnològic del Montseny. Des de la posada en funcionament del castell, el 30 de gener de 2011, 7.670 persones han gaudit d’aquests serveis. Al llarg de l’any 2011 s’han portat a terme 87 activitats complementaries com ara xerrades, cursos i presentacions, amb una xifra de 1.943 usuaris.

En l’apartat de les exposicions temporals cal assenyalar l’èxit de públic d’algunes de les mostres organitzades durant el 2011 com per exemple ’12 Dones, 13 bruixes. Mites i llegendes del Montseny’; ‘Les dones cosidores’ o el  ‘Foto – Montseny 2011’, que ha aplegat cinc exposicions simultànies, xerrades, tallers i que ha rebut prop de 1.700 visitants.

En l’àmbit patrimonial també cal remarcar la posada en funcionament, durant els caps de setmana, de la Farga del Roquer, com a Centre d’Interpretació dels Usos Tradicionals de l’Aigua a la Riera d’Arbúcies, a partir de finals de juliol. Un total de 1.601 persones han visitat aquest espai remodelat.

L’equipament de la Gabella també actua com a Punt d’Informació del Parc Natural del Montseny i Oficina de Turisme d’Arbúcies. Enguany, s’han atès més de 12.000 usuaris. Un altre servei que es troba al museu  és el Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny – humanitats – que possibilita la consulta de documentació especialitzada als investigadors i estudiants en els seus respectius treballs de recerca. Aquest 2011 s’han atès 198 consultes. Aquest conjunt de serveis inclosos dins l’oferta de serveis del Parc Natural del Montseny, estan patrocinats per les Diputacions de Girona i Barcelona.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: