El Ple de Palau deixa sobre la taula el debat pel pressupost del 2012 per falta de documentació

El Ple de Santa Maria de Palautordera havia de sotmetre a votació ahir, dijous, els Pressupostos municipals per al 2012. Un punt que finalment va quedar aplaçat fins al proper Ple a instàncies del PSC i amb l’acord de la resta de grups. La decisió de debatre’l en un proper Ple responia a la manca de  documentació sobre l’apartat de relació de llocs de treball. El govern va indicar que es convocarà un Ple extraordinari per debatre el pressupost un cop s’hagi donat compliment al procediment reclamat.

El Pressupost inicial per al 2012 que s’havia de debatre incorporava una partida especial ja que, segons el regidor d’Hisenda, Antoni Ayala, s’ha obert una partida de 130.000 euros per a la construcció del Centre de Dia. El regidor ha remarcat que aquest import coincideix “amb l’efecte recaptatiu que tindrà l’IBI” després de l’increment dictat pel Govern espanyol i, d’aquesta manera, la partida adquireix un matís simbòlic pel fet que els habitants del municipi podran conèixer la pressió fiscal addicional que hauran de suportar arran de la decisió del govern Rajoy. Tanmateix, ha apuntat Ayala, l’Ajuntament encara no té la certesa que es pugui tirar endavant la construcció del Centre de Dia ja que estan a l’espera d’arribar a un acord amb la Generalitat, malgrat “verbalment ens han dit que sí”. 

El Pressupost de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera pel 2012 serà de 7.878.689,01 euros, per sota dels 8.513.247,09 euros de l’any passat. El regidor d’Hisenda ha remarcat, però, que els comptes del 2011 incloïen una obra de gran envergadura com la rehabilitació de l’edifici de l’Ajuntament i els de 2012 contemplen, al marge del Centre de Dia, la urbanització de la zona del Torrent del Virgili i de Can Barceló com a obres significatives, que suposaran una inversió de 400.000 euros entre les dues intervencions. Al pressupost de 2012, a més, explica Ayala, caldrà incorporar-hi el romanent de crèdit que resulti del tancament de comptes del 2011 i l’import es destinarà a inversions íntegrament. Actualment les inversions suposen un total de 858.579 euros. En aquest sentit, el regidor ha remarcat que “no serà una legislatura de grans obres, sinó de moltes petites coses necessàries”.

D’altra banda, al Ple també es portava a aprovació la revisió de preus i modificació del contracte del servei de neteja de les dependències i insta·lacions municipals de Santa Maria de Palautordera i l’aprovació del conveni de col·laboració amb els ajuntaments d’Arbúcies, Llinars i Sant Celoni en relació a l’oficina d’Habitatge del Baix Montseny. A més, es van presentar dues mocions promovent l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per a la Independència, una del grup municipal GDP-ERC i l’altra del grup municipal de la CUP. L’adhesió va progressar amb els vots favorables de CiU, GdP-ERC i de la CUP.

La moció que no es va poder debatre, però, per la negativa a incorporar-la a l’ordre del dia, va ser la presentada per la CUP per procediment d’urgència recla- mant iniciar expedients de modificació puntual per tal que siguin eliminats del POUM els traçats de les carreteres pel Temple i Moixerigues, les variants per Can Pagà cap el polígon, a Sant Esteve per Can Sala o el 4t.Cinturó. També reclamava modificar el creixement als sectors del triangle de Can Sala, a Moixerigues o a la zona de l’ermita del Remei. La moció responia a les al·legacions presentades per 5 entitats de Palau i 625 persones en nom d’Un altre POUM és possible.

Des de la CUP consideren que Palau, i en concret els veïnats afectats, tenen dret a saber quina és la postura de l’actual govern respecte al POUM, a conèixer el posicionament i la voluntat política de tots els grups municipals “respecte els sectors de creixement o les carreteres que ens afecten”, i tenen dret, han assegurat, “a saber-ho ara, abans que venci el termini per a impugnar el POUM amb un contenciós administratiu”.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: