Sant Celoni allarga el termini per poder demanar parcel·la als horts públics locals

L’Ajuntament de Sant Celoni ha allargat, fins el 15 de febrer, el termini per demanar un hort públic municipal al polígon Molí de les Planes. Les peticions s’han de fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Sant Celoni i de la Batllòria. El parc d’horta municipal del polígon Molí de les Planes compta amb 49 parcel·les de mides diverses (entre 59 i 120 metres quadrats), distribuïdes en dos sectors. L’Ajuntament assenyala que a finals d’any es van rebre moltes demandes d’informació sobre els horts però actualment la resposta per demanar oficialment els horts no respon a l’esperada.

El parc d’horta municipal del polígon Molí de les Planes està format per 49 parcel·les de mides diverses (entre 59 i 120 m2), distribuïdes en dos sectors. A cadascuna de les parcel·les hi ha una presa d’aigua amb comptador, un compostador, un bidó gran per a l’emmagatzematge d’aigua i un recolzador de canyes. Cada parcel·la també té assignat un armari d’eines en un dels dos edificis comunitaris.


Qualsevol veí de Sant Celoni major d’edat que no tingui cap altre hort o terreny de conreu pot sol·licitar l’adjudicació d’una parcel·la. També ho poden sol·licitar entitats del poble. El procediment de selecció es farà per sorteig, tot i que hi haurà dos torns reservats, un per a antics hortolans del polígon (15 parcel·les), i un altre per persones amb necessitats socials (12 parcel·les). En aquests dos casos, caldrà aportar documentació acreditativa. Les persones que no surtin adjudicatàries passaran a formar part d’una única llista d’espera en previsió de cobrir vacants que es puguin produir durant el termini de la llicència.

Les persones adjudicatàries hauran de dipositar una fi-ança de 100 euros abans de recollir la llicència. L’adjudicació d’un hort municipal també obliga al pagament d’una taxa anual, que l’any 2012 és de 1,32 euros per metre quadrat de parcel·la, que inclou el consum d’aigua de 0,5 metres cúbics per cada metre quadrat de parcel·la. A partir d’aquesta quantitat, l’hortolà haurà de pagar-ne el consum suplementari a 0,45 euros el metre cúbic.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: