Palautordera s’adhereix a la Xarxa Rescat per connectar directament amb els Mossos

L’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, i el conseller d’Interior, Felip Puig, han signat un conveni per l’adhesió del municipi a la xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya. Com també, Xena i Puig van firmar un segon conveni que fa referència a la integració de la policia local del municipi al programari SIPCAT, un sistema de gestió integral per a les policies locals de Catalunya, que permet interconnectar amb els sistemes d’informació del cos de Mossos d’Esquadra i amb el Centre de Trucades CAT 112.

L’alcalde de Palautordera va assenyalar que la incorporació al RESCAT signfica “un avanç en l’eficiència tecnològica que proporciona una cobertura més adequada de la gaudiem” i va dir que l’actual sistema que s’utilitzava estava obsolet. Xena també va subratllar que amb aquesta nova xarxa de radiocomunicacions es millorarà l’eficiència entre la policia local i els Mossos d’Esqudra.

Per la seva banda, Puig va recordar que l’objectiu del RESCAT és de millorar la relació operativa entre els cossos policials “no només davant d’infraccions i robatoris, sinó també davant de desatres naturals”. Puig va assenyalar que Santa Maria de Palautordera era el 51è municipi que s’adheria  a la xarxa d’emergències. El responsable d’Interior, en referència al segon conveni signat, al SIPCAT, va dir que es tracta de “garantir unes millors condicions perquè els cossos de seguretat puguin fer millor la seva feina”. 

En la visita de Puig a Palautordera també va fer referència al conflicte amb els Mossos d’Esquadra en els que va recordar que “lamentem que els serveis públics del país hagin d’adapatar-se als reajustos salaris”, però va assenyalar que és l’entorn el que obliga a prendre aquestes decisions. Finalment, el conseller d’Interior va acabar dient que “confio amb la seva profesionalitat i entenc algunes de les reivindicacions que  reclamen, però no comparteixo algunes de les accions que s’han fet”.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: