Vallgorguina canvia el bus pel taxi per traslladar usuaris de les urbanitzacions al consultori mèdic

L’Ajuntament de Vallgorguina ha decidit suprimir el servei de bus que fins a mitjans d’aquest mes traslladava els veïns de Canadà Park i la Baronia al dispensari mèdic cada dimarts al matí. A partir d’ara, aquests trasllats es faran a través d’un taxi-furgoneta per estalviar recursos, segons ha explicat l’alcalde del municipi, Joan Mora. En aquest sentit, ha assenyalat que poques persones feien ús d’aquest servei d’autobús, especialment Canadà Park, i això suposava una despesa elevada per les arques municipals.

Amb el nou sistema, l’Ajuntament no només ha reduït el cost del servei en un 50 per cent, explica Mora, sinó que, per les característiques del vehicle, permet fer recorreguts de més proximitat i entrar a les urbanitzacions a recollir els pacients del dispensari, ja que abans el bus tan sols feia parada davant dels locals socials de les dues urbanitzacions.

D’altra banda, Vallgorguina està esperant que la Generalitat els doni resposta sobre la possibilitat de canviar de destí els 50.000 euros que el Pla Únic d’Obres i Serveis preveia per a al construcció d’un local social a Canadà Park. El Consistori ha demanat que aquest import es pugui destinar a l’ampliació del consultori mèdic i a millorar-ne les insta·lacions. Mora ha assenyalat que, malgrat estava prevista la construcció d’un CAP al municipi i es disposa dels terrenys per fer-ho, la situació actual fa que l’inici de les obres del nou equipament es vegin amb poc optimisme. La tendència, explica Mora, “és estalviar recursos i mancomunar serveis” i, en aquest sentit, malgrat el Departament de Salut de la Generalitat veia amb bons ulls,  inicialment, la construcció d’un CAP a Vallgorguina l’alcalde dubta que es pugui fer realitat en aquests propers anys. 

 Per aquest motiu, la prioritat de l’Ajuntament de Vallgorguina és ara l’ampliació de l’actual dispensari, garantir-hi les condicions per oferir un bon servei, i so·licitar la possibilitat d’oferir alguna especialitat més.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: