Josep M Llesuy (CiU) dimiteix i deixa Joan Bosch (GISP) com a alcalde accidental de Sant Pere

Josep Maria Llesuy (CiU) va fer oficial dimarts la seva renúncia a l’alcaldia i a l’acta de regidor de Sant Pere de Vilamajor, un dia després d’haver delegat atribucions als nous regidors de govern del Grup Independent de Sant Pere (GISP). D’aquesta manera, Joan Bosch (GISP), com a primer tinent d’alcalde del Consistori, ha passat a assumir l’alcaldia accidental, que ostentarà fins que es convoqui el Ple que haurà d’investir oficialment nou alcalde.

Llesuy ha assenyalat que “han estat uns mesos molt durs intentant cohesionar un govern amb majoria suficient per tirar endavant el projecte del municipi” i durant aquest mandat “he patit un gran desgast”. En declaracions a aquest setmanari, l’exalcalde de Sant Pere ha assegurat que “física, psicològica i familiarment no podia més” ja que “aquests mesos han estat molt durs i he estat sotmès a una pressió constant”. Malgrat la renúncia com a regidor, “continuo al partit”, ha afirmat, però també ha assenyalat que la seva atenció se centrarà ara a “dedicar-me a la família”.

Tot i que des de les eleccions les tensions entre Llesuy i la resta de regidors de CiU van ser una constant, fins al punt que els tres regidors de la federació nacionalista van comunicar la seva renúncia a les atribucions de govern, a l’escrit de la seva dimissió Llesuy assegura que “crec que la gent de la candidatura és capaç d’afrontar el repte que tenen davant seu”. En aquest sentit, els passa el testimoni d’aconseguir el consens necessari per governar un municipi amb una elevada fragmentació política, amb 4 regidors de CiU, 3 de GISP i un del PSC actualment a govern, i 2 d’ERC-Reagrupament i una d’ISP-ICV a l’oposició. Martí Artalejo (CiU) passa a ser el cap de files del grup municipal, al que s’haurà d’incorporar un quart regidor que, per ordre de la llista electoral hauria de ser Rosa Quesada, però que encara està per decidir.

La presidenta local de CDC, Susanna Martori, també s’ha pronunciat sobre la renúncia en nom de la direcció local assegurant que “respectem la decisió del nostre alcalde i li agraïm la seva obra de govern” en aquests més de 4 anys al capdavant de l’Ajuntament. També assegura que la formació continuarà “fent possible la governabilitat de Sant Pere” al mateix temps que “refermem els pactes assolits els darrers dies amb d’altres formacions polítiques”. També afirma que, aquests pactes, amb el GISP, “ens obrim a ampliar-los amb tothom qui es vulgui sumar” al projecte i es posen a disposició del municipi per tancar aviat “el nomenament del nou alcalde i continuar l’obra de govern amb la màxima normalitat”.

Llesuy va deixar definit el cartipàs abans d’abandonar l’alcaldia

Abans de renunciar a  l’alcaldia de Sant Pere de Vilamajor, Josep Maria Llesuy va deixar definit el cartipàs municipial. En aquest sentit, des del Decret d’alcaldia signat dilluns pel mateix Llesuy, un dia avans de la renúncia, el govern del municipi compta amb Joan Bosch (GISP) com a primer tinent d’alcalde, Miguel Pérez (PSC) com a segon i Gabriel Ezquerra (GISP) com a tercer.  Llesuy també va delegar àrees concretes i, en aquest sentit, Bosch és responsable de l’àrea d’Urbanisme, Promoció Econòmica i Turisme; Pérez de Governació, Sanitat i Transports; i Ezquerra d’Obres i Serveis i Esports. A més, Patrícia Puig (CiU) és la responsable d’Educació, Martí Artalejo (CiU) d’Hisenda, Maria del Carmen Lozano (CiU) de Cultura i Participació Ciutadana i José Luis Bosque (GISP) de Benestar Social i Joventut. Restava sota la responsabilitat d’alcaldia, i per tant, ara pertoca a Bosch, l’àrea de Medi Ambient i Espai Rural i la de Recursos Humans.

Joan Bosch haurà de convocar un Ple per tornar a escollir l’alcalde de Sant Pere de Vilamajor

Mentre la presidenta local de CDC, Susanna Martori, sosté que en els propers dies es convocarà una assemblea de militants “i es prendran els acords que corresponguin seguint els estatuts de la nostra Federació”, el partit haurà d’escoltar ara també l’opinió dels regidors actuals de la formació, a qui divendres passat la secció local havia reprès en un gest de suport a Llesuy.  El nou cap del grup municipal de CiU, Martí Artalejo, ha assenyalat que el pacte amb GISP signat la setmana passada “és vàlid” però ha demanat a la formació sòcia de govern que els permeti iniciar una ronda de converses amb la resta de grups. Com a força més votada, ha assenyalat Artalejo, “em sento amb l’obligació moral de parlar amb els altres grups”, ERC-Reagrupament i ISP-ICV en el procés d’elecció de nou alcalde i detectar “si tenen ganes d’entrar a treballar”.

L’alcalde en funcions, Joan Bosch ha assegurat que la dimissió de Llesuy pocs dies després de segellar un pacte “ens ha deixat amb la boca oberta” però ha assegurat que la seva voluntat és “continuar treballant a partir del pacte amb CiU i PSC”. Ara obre un termini, assegura, per “parlar amb tothom, uns dies de reflexió per mirar qui s’hi vol sumar”. El cap de files del GISP no deixa cap porta tancada i assenyala que “es pot seguir amb el mateix pacte o començar de zero”. Ara toca  tirar endavant aquest panorama polític present, ha afirmat Bosch, “que a priori es presenta complicat per la noticia però esperançador per la possibilitat de fer un ajuntament nou plegat d’il·lusió i predisposició per treballar immediatament”. GISP és al govern des de fa una setmana, ha remarcat, “i té com a principal objectiu desenvolupar un projecte de municipi  plural, amb participació, consens i sobretot transparència”.

Pel què fa a l’actual oposició, ERC-Reagrupament ha agraït a Llesuy la renúncia a l’alcaldia assegurant que “estem satisfets que, per una vegada, ens hagi fet cas” permetent que “a Sant Pere es pugui entrar en un nou període de normalitat” amb un govern estable, constructiu i plural durant tota la legislatura.  La coalició ha afirmat també que respectarà el procediment administratiu previst per la llei per a la substitució de l’alcalde, que contempla que en el termini de 10 dies l’alcalde en funcions, Joan Bosch, convoqui un Ple per informar de la renúncia de l’alcalde i que, posteriorment, convoqui un altre Ple per investir al seu substitut. ERC-Reagrupament ha assenyalat que, en aquest nou escenari, “seguirem treballant per aconseguir el màxim consens i la màxima participació dels partits del municipi” i centrarà la seva acció en “regenerar un clima de confiança de la ciutadania en les seves institucions” procurant solucionar els problemes dels ciutadans.

ISP-ICV-E, per la seva banda, manté oberta la proposta de configurar un govern de concentració, amb tots els partits amb representació o, en cas de no ser possible, seguir a l’oposició.  Malgrat la dimissió de Llesuy sembla que hauria de posar punt i final a la crisi oberta des de fa unes setmanes al govern de Sant Pere de Vilamajor, el nou panorama encara està per aclarir. En els propers dies caldrà veure si els tres regidors que van renunciar a les carteres de govern més la nova incorporació al grup municipal de CiU decideixen ser continuistes amb l’acord rubricat amb el GISP i que secunda la direcció local de CDC o, per contra, opten per buscar noves aliances o incorporar nous regidors al govern.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: