L’Ajuntament d’Arbúcies fa les primeres passes per elaborar el Pla Local de Joventut

Salut, treball, habitatge, cultura, lleure, participació i formació. Aquests són alguns dels temes que afecten de forma més directa al jovent i Arbúcies no n’és una excepció. Amb l’objectiu de saber les necessitats i quines polítiques es poden emprendre amb aquest col·lectiu, l’Ajuntament d’Arbúcies engegarà aquest cap de setmana tres sessions participatives en què escoltarà el jovent de la vila entre 15 i 30 anys i que s’emmarquen en el Pla Local de Joventut 2012-2015. “Volem que els joves ens expressin les seves inquietuds i necessitats i que puguem decidir de forma conjunta les accions en tots aquests àmbits”, explica la regidora de Joventut, Esther Díez.

Els grups de discussió es faran aquest cap de setmana a l’Hotel d’Entitats amb els horaris i les franges d’edat següents: de 15 a 19 anys divendres 3 de febrer a les 4 de la tarda; de 20 a 24 anys dissabte 4 de febrer a les 10 del a matí; de 25 a 30 anys dissabte 4 de febrer a les 4 de la tarda. Segons l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, és una magnífica oportunitat per impulsar la participació i ha animat a tots els joves, sense excepció, a assistir a les sessions: “estem oberts a les propostes dels joves perquè ells són el present i el futur d’Arbúcies i els qui han de construir la nostra vila en els propers anys”, ha assegurat el batlle.

El Pla Local de Joventut és el marc de referència per definir, impulsar i coordinar les polítiques de Joventut a Arbúcies durant els propers quatre anys. L’objectiu d’aquest pla és respondre a les necessitats i demandes de la realitat juvenil del municipi tenint en compte les importants transformacions que es produeixen constantment i parant una atenció especial als problemes més importants d’aquest col·lectiu. Es tracta, doncs, d’elaborar un full de ruta que guiarà les actuacions municipals en Joventut i que s’elaborarà amb l’opinió del jovent i la dels professionals del sector. L’Ajuntament vol que aquest pla s’ajusti a la realitat dels joves d’Arbúcies.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: