Sant Celoni pacta amb Diputació millores de seguretat a l’accés a l’IES Baix Montseny

L’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, es va reunir dimecres, 1 de febrer, amb el diputat delegat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Alberto Villagrasa, així com amb el coordinador de Territori i Sostenibilitat, Manuel Buenaño i el gerent de l’Àrea d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Vicenç Izquierdo. A la reunió, Castaño va traslladar als representants de la Diputació que des de la construcció de la línia de tren d’alta velocitat que va fer modificar la cruïlla d’accés a l’Institut Baix Montseny i, això, ha “dificultat la visibilitat en aquest punt, un fet que també ha avalat la mateixa comunitat educativa de l’Institut”.  Segons l’Ajuntament, Villagrasa va confirmar aquesta situació i es va mostrar disposat a tirar endavant mesures de millora.

En aquest sentit, ambdues parts van acordar mesures a curt termini, a executar en 15 dies, per millorar la seguretat viària, i altres mesures a realitzar al llarg del 2012. Entre els més urgents s’hi compta l’ampliació de la barrera de seguretat semirígida de la vorera d’accés a l’Institut, la millora del pas de vianants per creuar el vial de la línia del tren d’alta velocitat, i la millora de la senyalització de la cruïlla.

En aquest darrer punt s’ha establert que, en direcció a Campins, s’afegirà la senyalització de cruïlla, de límit de velocitat a 50 quilòmetres per hora i de senyalització de proximitat a una escola. En direcció a Sant Celoni, d’altra banda, s’afegirà la senyalització de proximitat a una escola.  Durant el 2012 també s’instal·larà un grup de semàfors que regularà tant el pas de vehicles com el de vianants a la cruïlla de l’Institut. A la reunió es va acordar que la Diputació s’encarregarà el projecte per a la instal·lació dels semàfors i, un cop redactat, convocarà una reunió amb l’Ajuntament per decidir quina aportació econòmica fa cadascuna de les administracions a la instal-lació dels semàfors.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: