Dos joves menors d’edat roben bosses de mà a dones grans de Sant Hilari Sacalm

A Sant Hilari Sacalm s’han produït aquests darreres dies robatoris de bosses a dones d’avançada edat, algunes a la sortida del Casal de la Gent Gran, Can Blat. El president de l’entitat , Antoni Pastor, ha explicat que alguns dels furts que s’han produït tant a la sortida del casal, com també en d’altres punts del municipi,  han provocat que les víctimes patissin algun dany físic. En un dels casos, en una dona l’hi van haver de posar punts al cap i una altra va caure a terra després que li estiressin la bossa, ha dit el president de Can Blat.

Els fets van començar fa unes tres setmanes, afirma Pastor, quan algunes de les usuàries del casal, a la sortida, els hi van estirar la bossa de mà que portaven. Els lladres, joves de Sant Hilari, segons ha confirmat el mateix president del casal, els van enxampar dos dies després de que succeïssin els fets, malgrat que de seguida els van deixar en llibertat perquè es tracta de menors d’edat.

“A part de la bronca que els hi van donar, no s’hi pot fer res més”, explica Pastor, que ha dit que des de l’Ajuntament també s’han pres algunes mesures, com ara el canvi d’algunes bombetes dels fanals del costat del casal, perquè el carrer estigui més il·luminat i doni més sensació de seguretat als vianants. A més, Pastor ha dit que des del mateix casal també s’estan duent a terme accions informatives a les usuàries perquè portin les bosses ben agafades i  no deixin a la vista el moneder o objectes de valor que els poguessin sostreure, per tal de prevenir més robatoris. En aquest sentit, Pastor ha dit que els lladres es dirigien dones d’avançada edat perquè són més vulnerables i els hi era més fàcil poder-los-hi estirar la bossa de mà sense que oposessin resistència o molt poca, en alguns casos.

El mateix president del casal ha explicat que s’han produït altres robatoris amb les mateixes característiques a d’altres punts del municipi, com ara al costat de l’església i també a la gasolinera. No obstant, després d’haver agafat en una ocasió als lladres, “no s’han sentit és casos”, ha conclòs Pastor.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: