La urbanització de la Forestal permetrà obrir un pàrquing de 188 places a Sant Celoni

L’Ajuntament de Sant Celoni ha confirmat que al llarg d’aquest mes de febrer finalitzaran els treballs d’urbanització dels terrenys on estava situada l’antiga empresa Derivados Forestales, coneguda com a la Forestal. Segons l’alcalde, Joan Castaño, l’obra està pràcticament acabada però falta resoldre aspectes del servei elèctric de la zona abans de certificar el final d’obra. Els terrenys de la Forestal compten amb una superfície de 3,5 hectàrees i estan delimitats pels carrers Comerç, Indústria, Vial Paral·lel i Olzinelles.

Segons el govern municipal, l’empresa promotora dels treballs està fent la darrera fase de comprovacions i aportant la documentació necessària perquè l’Ajuntament pugui rebre les obres i obrir els nous carrers i espais a la ciutadania. Entre aquests nous espais hi figura un aparcament de vehicles de fins a 188 places en una parcel·la de 7.000 metres quadrats qualificada com a equipaments. Castaño ha assegurat que aquestes noves places d’aparcament, que ja estan pintades i adequades per poder ser utilitzades quan es rebi l’obra, seran gratuïtes.

Els treballs a aquest espai han suposat l’enderrocament de les instal·lacions i la nau de la Forestal, així com de les naus del carrer Indústria. El procés d’urbanització ha estat llarg ja que abans de començar l’asfaltat dels carrers ha calgut descontaminar el sòl dels productes químics utilitzats per l’empresa. Posteriorment, s’ha donat continuïtat als carrers Girona, Comerç i Vial Paral·lel a la C-35, a més d’urbanitzar-se dos espais lliures al centre de l’àmbit d’actuació i un tercer a l’extrem nord-occidental, on s’hi ha fet el nou aparcament.

L’Ajuntament ha assenyalat que l’entrada en funcionament del tram de Vial Paral·lel a la carretera comarcal permetrà garantir un accés més segur als locals comercials i industrials de la zona, sense necessitat d’utilitzar la C-35. Així, el nou espai permetrà que es doni continuïtat als accessos a comerços i naus des del carrer València, passant per les Illes Belles, fins al carrer Doctor Ferran. L’accés a la zona comercial de l’Esclat, des de la C-35 en direcció Barcelona, s’haurà d’agafar, quan obri aquest espai, pel carrer València, enlloc del carrer Indústria que n’és l’accés actual. L’Ajuntament també ha assegurat que es mantindrà el gir a l’esquerra des de la C-35 al carrer Indústria per afavorir la mobilitat del Molí Paperer.  El govern municipal ha assegurat, a més, que es preveu que l’enllumenat públic de la zona s’adeqüi al Pla d’Estalvi Energètic que s’està aplicant a Sant Celoni.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: