Sant Esteve estrenarà la dansa ‘Gitanes del Baix Montseny’ composta per Joan Colomo

La Colla de Gitanes de Sant Esteve de Palautordera ha anunciat que aquest any incorporarà una interessant novetat al Ball de Gitanes, que se celebrarà a la plaça Major el 19 de febrer. I és que en aquesta edició s’estrenarà una nova dansa, ‘Gitanes del Baix Montseny’, que ha estat composta pel músic celoní Joan Colomo.  Aquest any, a més, Sant Esteve de Palautordera acollirà la capvuitada, que concentrarà les colles de Sant Celoni i Llinars el següent cap de setmana per fer una ballada conjunta. L’any passat la capvuitada, que és rotativa, va ser organitzada per la Colla Giola de Llinars, coincidint amb el seu 20è aniversari.

D’altra banda, aquest diumenge, 5 de febrer, se celebrarà a la plaça un dels assajos del Ball de Gitanes. També se n’ha programat un pel 12 de febrer i, finalment, el 17 de febrer, se celebrarà l’assaig general.  L’assaig d’aquest diumenge començarà a les 5 de la tarda amb les Corrandes i a les 6 es procedirà a la ballada. A més, aquesta mateixa tarda, els balladors i resta de participants al Ball de Gitanes d’enguany podran recollir el seu vestuari al carrer Vallmanya.

El ball de gitanes és una tradició llargament arrelada al municipi i a d’altres poblacions de la comarca, però als anys 20 s’havia deixat de ballar. Va ser l’any 1980 que un grup de veïns del municipi, encapçalats per  Joan Serra i Eulàlia Pou van decidir recuperar aquest ball i, any rere any, l’àmplia resposta dels veïns de la vila ha fet aquest ball, que se celebra per Carnestoltes, tot un referent a la comarca. Destaca l’originalitat de les peces que ballen els petits, l’energia i la competició en la ballada dels grans i el matís irònic de les Velles i els Diablots.  Malgrat en totes les edicions s’hi repeteixen un seguit de balls com les corrandes, les jotes o les polques, a cada edició la colla de Sant Esteve de Palautordera procura incorporar novetats per sorprendre al nombrós públic que sempre s’aplega al voltant de la plaça Major. En aquesta ocasió, l’estrena de la dansa vinculada a la peça que ha compost Joan Colomo serà un dels elements que caldrà seguir el proper 19 de febrer.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: