La CUP de Sant Celoni retreu a l’alcalde que sumi al seu sou les retribucions al Consorci de Residus

La CUP de Sant Celoni ha retret a l’alcalde, Joan Castaño, que després de rebaixar-se el sou a l’Ajuntament de Sant Celoni se l’hagi acabat complementant amb la dedicació parcial al Consorci de Residus del Vallès Oriental després de ser-ne nomenat president. En aquest sentit, la formació ha destacat que Castaño cobra un sou suplementari del Consorci que, sumats als que percep de l’Ajuntament de Sant Celoni arriben a un sou anual de 60.000 euros. “Això mentre demana austeritat i que ens collem el cinturó”, ha recalcat la CUP.

La formació independentista ha destacat que després de les eleccions municipals l’alcalde va fer bandera de la reducció del seu sou que va passar dels 49.506 euros bruts anuals que cobrava l’exalcalde Francesc Deulofeu, amb un 90 per cent de dedicació, als 48.000 euros bruts l’any amb un 100 per cent de dedicació. També han recordat que al juliol de 2011 la CUP va presentar una esmena per situar el salari de l’alcalde en 42.000 euros bruts a l’any. Una proposta que va ser rebutjada per la resta de grups possibles.

Amb el nomenament de Castaño com a president del Consorci de Residus, a finals de novembre, en Ple, es va modificar la dedicació de l’alcalde que va passar del 100 al 90 per cent i passant el sou de 48.000 a 43.200 euros bruts anuals. La CUP destaca que aquest càrrec no era retribuït fins a la data, però amb l’entrada de Castaño aquest “va passar a percebre un sou per a aquesta tasca de 16.800 euros bruts l’any”.  Això situa el sou de Castaño, explica la formació, a 60.000 euros bruts anuals.

La CUP ha denunciat, en aquest sentit, l’acumulació de càrrecs i sous públics i la manca de transparència que suposa aquesta acumulació ja que, segons la formació, “sovint es desconeix la suma del salari acumulat i de les dietes” tot i que, “en aquest cas, gràcies a la tasca de la CUP, la xifra ha sortit a la llum”. Al Ple del passat 26 de gener la CUP va demanar a l’alcalde una reducció del seu sou actual de manera que la suma de les dues retribucions no superi els 48.000 euros anuals. La mesura va ser rebutjada per Castaño.

En aquest sentit, el grup socialista ha recordat que la disminució de la dedicació de l’alcalde del 100 al 90 per cent ja suposa un estalvi a l’Ajuntament de Sant Celoni de 4.800 euros l’any que es podran dedicar a altres polítiques. El PSC ha assenyalat, a més, que la despesa que suposa assumir un càrrec com la presidència del Consorci de Residus en desplaçaments, hores de dedicació i altres ha de ser remunerada i ha recordat que, en qualsevol cas, l’aportació que fa el municipi al sou de l’alcalde s’ha vist disminuïda.

Etiquetes:
%d bloggers like this: