La UBIC de Sant Celoni col·labora amb la normalització lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la Unió de Botiguers i Comerciants de Sant Celoni han signat un acord de col·laboració amb el Voluntariat per la llengua amb l’objectiu de promoure el programa ‘establiments col·laboradors’. En aquest sentit, el Consorci es compromet a distribuir a les parelles lingüístiques que es conformin amb el programa Voluntariat per la llengua a Sant Celoni un llistat dels establiments col·laboradors del municipi. També es facilitarà la  incorporació del personal de l’establiment col·laborador en torn preferent als cursos que organitza el Consorci al Vallès Oriental i a facilitar-los informació sobre el servei d’assessorament lingüístic.

Per la seva banda, els establiments de la UBIC adherits es comprometen a garantir que les persones que se’ls adrecin trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat i a informar el seu personal dels cursos de català que organitza el CNL del Vallès Oriental i donar-li facilitats perquè pugui assistir a aquests cursos.

‘Establiments col·laboradors’ s’emmarca en el projecte Voluntariat per la llengua del Consorci per a la Normalització Lingüística,  una iniciativa que pretén fomentar l’ús de la llengua catalana en les relacions personals posant en contacte una persona que parla habitualment en català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo. Així, s’elaboren parelles  perquè es trobin i parlin on vulguin i del que vulguin en un mínim de 10 sessions d’una hora de durada.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: