Treballadors municipals voten simbòlicament al Ple de Cardedeu contra la retallada de la plantilla

Votació simbòlica al darrer Ple de l’Ajuntament de Cardedeu, celebrat dijous passat, amb una notable presència de públic que va omplir completament la sala de les columnes. Diversos treballadors municipals van seguir la sessió des de les cadires del públic per, al darrer punt de l’ordre del dia, referent a la modificació de les plantilles de personal i la relació de llocs de treball per al 2012, alçar la mà contra la proposta del govern juntament amb els grups de l’oposició.

El govern va proposar una retallada del 3,2 per cent de la plantilla de personal municipal, amortitzant algunes places com una d’auxiliar administrativa de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, la de Cap d’àrea de serveis territorials que estava en comissió de serveis i retornarà a la seva plaça original, o una d’auxiliar tècnic de la Biblioteca.  Des de l’oposició es va retreure al govern el retard en la informació facilitada sobre aquest punt i tant ERC com ICV, la CUP i el PSC van demanar la retirada d’aquest punt.

En aquest sentit, Jordi Cots (ERC) va assegurar que el govern no havia informat d’acomiadaments en les reunions prèvies per debatre el pressupost i Carles Guinart (ICV) va recordar que les reunions preparatòries del pressupost havien començat al novembre i, des del principi, el govern havia assegurat que bo hi hauria cap treballador afectat per les retallades. El PSC, per la seva banda, va retreure al govern haver abandonat la voluntat de buscar el consens en l’aprovació del pressupost un cop va obtenir el suport estable de PP i GpC per disposar de majoria absoluta als Plens. La CUP també va retreure al govern que s’hagi afectat al personal contractat amb les retallades que genera “un ambient vulnerable per a la resta de treballadors del consistori” i fer fora una persona encarregada de les tasques de secretariat per, paral·lelament, contractar algú altre “per aquestes mateixes missions amb un distintiu de mèrit: tenir el carnet del partit de l’alcaldia”.  Malgrat les crítiques formulades des de  l’oposició, el govern va decidir tirar endavant la votació de la modificació de la plantilla de personal.

Al Ple també va quedar aprovat el pressupost municipal per al 2012 que suposa una rebaixa del 4 per cent respecte el de 2011, passant de 13.666.715 euros per als 13.107.744 per a l’any en curs, mig milió menys. Els comptes per aquest any indiquen un deute de més de 12 milions d’euros del Consistori i el regidor d’Hisenda, Pere Freixas (CiU), va assegurar que “estem davant unes circumstàncies molt crues” i que davant d’aquest fet calia transmetre responsabilitat i sentit comú als ciutadans.  La rebaixa del pressupost municipal en mig milió d’euros va afectar organismes com els Patronats municipals. Així, el Patronat de Cultura passarà a tenir un pressupost de 380.450 euros, un 9 per cent per sota del 2011, mentre que el pressupost del Patronat Municipal del Museu es redueix un 20 per cent i passa a ser de 220.544,64 euros. L’únic que no pateix les conseqüències de les retallades és el Patronat d’Esports, que incrementa el seu pressupost en un 5,6 per cent i passa a ser de 492.392 euros.

Al Ple també es van aprovar altres qüestions com els preus públics del curs de manipulació d’aliments, que es van fixar en 14 euros, i de l’espai educatiu de Can Serra, en 50 euros al mes per família. També es va validar el conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament per a la redacció del pla de renovació i millora de l’espai públic del nucli històric, així com la nova taxa per ocupació del mercat municipal, entre altres aspectes.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: