Breda acull la primera Marató de Donants de Sang que pretén recollir més de 200 acaptes

Breda viu aquest dissabte, 11 de febrer, la primera Marató de Donació de Sang, que començarà a les 10 del matí i finalitzarà a les 9 del vespre i pretén recollir fins a 200 acaptes. Promoguda des de la delegació bredenca de Donants de Sang i des de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament, compta també amb la col·laboració del Cercle Bredenc, que deixarà el seu espai per poder-hi equipar tots els estris i materials que es necessitin per fer les extraccions. Un complert equip sanitari, amb metges, infermeres, auxiliars i administratius, vetllarà perquè la jornada es desenvolupi amb plena normalitat. A més, moltes entitats del municipi s’han posat des del primer moment a disposició de la Marató per fer tot tipus d’activitats i d’aquesta manera amenitzar molt millor aquest dia.

Així doncs, a partir de les 10 del matí es posarà en marxa el marcador de la Marató, que anirà comptabilitzant totes les extraccions que es vagin realitzant. A partir també de les 10 i fins les 7 del vespre, els infants de 0 a 12 anys podran participar al concurs de dibuix per la Marató. Es tracta de que els nens portin els seus dibuixos de casa i hi facin constar el seu nom, edat i telèfon de contacte. A dos quarts d’11 del matí, s’ha programat una xerrada que porta per títol ‘Relació entre pacient i pscicòleg’ i que anirà a càrrec d’Anna Maria Moral de la Fundació Oncolliga per l’ajuda al malalt de càncer.

Entre les 5 i les 6 de la tarda tindrà lloc una actuació de country a càrrec del grup Line Dance Quim i, en acabar, xocolatada popular de la mà de la Unió de Botiguers i Comerciants de Breda. Finalment, a les 8 del vespre es farà l’entrega dels premis del concurs de dibuix. Per altra banda, durant la jornada també s’han programat altres  activitats, com actuacions, regals i sorteigs, servei de guarderia i ludoteca gratuïta per tal de  donar l’oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari oferint-li les màximes facilitats.

Breda ha baixat darrerament l’aportació en les seves recaptes a unes 80 donacions de sang per convocatòria. Cal remarcar, però, que la  vila sempre ha estat una de les capdavanteres en aquests aspectes, més tenint en compte el seu nombre d’habitants. Per tant, ara volen encoratjar a la ciutadania a arribar als 200 acaptes.

El Banc de Sang i Teixits (BST)  és actualment l’únic banc de sang de Catalunya, resultat d’unir tots els bancs del territori per fer front  a l’increment dels requeriments tècnics i de seguretat. Des del mateix Banc de Sang i Teixits recorden que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 quilos o més i, sobretot, que els donants hi han d’anar havent menjat agluna cosa abans. Els interessats podran acostar-se al Cercle Bredenc des de les 10 del matí i fins les 2 del migdia i des de les 4 de la tarda fins a les 9 del vespre.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: