Una seixantena de cavalls participaran aquest diumenge als Tres Tombs de Vallgorguina

Entre 60 i 70 cavalls és la xifra que espera concentrar Vallgorguina aquest diumenge per la celebració de Sant Antoni Abad organitzada per l’Ajuntament i l’Escola d’Equitació Vallgor- guina. L’activitat començarà al voltant de les 9 del matí quan, a l’aparcament del costat de la pista poliesportiva, es començaran a coure botifarres per a l’esmorzar. Cavallers, veïns i curiosos podran prendre part a aquesta botifarrada popular que començarà a les 10 del matí, mentre cavalls, carruatges, enganxalls i altres animals es van concentrant a l’aparcament de terra per prepara la sortida.

Serà a les 12 del migdia que els animals es posaran en marxa i començaran el recorregut carrer del Sol amunt fins a la cantonada del poliesportiu, on tombaran cap a la carretera Nova per ser beneïts a l’alçada de les escales de l’Església. A partir d’aleshores els participants iniciaran els Tres Tombs pel centre de la vila passant carretera Vella avall fins a la plaça Maragall on tornaran cap a la carretera Nova per oferir un circuit tancat per aquestes dues vies.

L’alcalde, Joan Mora, ha assenyalat que l’any passat es va oferir un recorregut més llarg, però en aquesta edició s’ha donat preferència a una ruta que afecti menys el trànsit i que permeti que hi hagi una continuïtat amb els cavalls participants de manera que el públic no hagi d’esperar a veure cavalls. D’aquesta manera, es tallarà el trànsit per les carreteres Nova i Vella i tots els vehicles es desviaran pel carrer del Sol.  L’any passat Vallgorguina va concentrar entre 40 i 50 cavalls que, sumats a les mascotes que van portar els veïns a la benedicció, van ser una vuitantena els animals que van acudir a la cita. A més, durant l’esmorzar, es van servir fins a 80 botifarres.

En aquesta edició els organitzadors dels Tres Tombs esperen superar aquestes xifres i, al marge dels cavalls procedents de Vallgorguina, també desfilaran èquids,carruatges i enganxalls de poblacions properes com ara Sant Celoni o Llavaneres, entre d’altres.  Cada any Vallgorguina programa la celebració dels Tres Tombs en homenatge a Sant Antoni Abad, patró dels animals, un cop la festa ja ha conclòs en poblacions veïnes en caps de setmana anteriors. D’aquesta manera, la població es garanteix una major afluència de cavalls i cavallistes perquè la data no contraprograma cap acte d’aquestes característiques a municipis de la vora.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: