La família de Santamaria serà convidada d’Honor al Ball de Gitanes de Sant Celoni

A una setmana per a la celebració del Ball de Gitanes a Sant Celoni el municipi es prepara per a l’esdeveniment. En aquesta edició s’ha decidit que la convidada d’honor al Ball de Gitanes sigui la família de Santi Santamaria, un any després de la seva mort, i seurà a la tribuna al costat de l’alcalde, Joan Castaño. Aquest ha assenyalat que la decisió s’ha adoptat perquè “en Santi Santamaria ha estat i serà per sempre més un referent de la riquesa cultural del nostre municipi i el seu llegat continua molt viu en el nostre poble”. Castaño ha remarcat que “volem aquest any la ballada de Gitanes sigui un sentit i emotiu homenatge a qui, des de Sant Celoni i sense renunciar mai a les seves arrels, ha estat un referent internacional de la cuina, reconegut i valorat arreu”.

D’altra banda, també s’ha demanat als veïns de Sant Celoni que comencin a ambientar la celebració. Sota el lema ‘per Carnaval, mantons a les finestres i als balcons’ es vol omplir la vila de l’esperit de Gitanes. Els mantons es poden adquirir als establiments Calaix de Sastre i Tretzevents de Sant Celoni al preu de 5 euros.

El tradicional Ball de Gitanes se celebrarà diumenge 19 de febrer a una plaça de la Vila que, cada anys, concentra centenars de persones per seguir aquest esdeveniment. “Any rere any la ballada de Gitanes es consolida com un dels gran actes culturals de Sant Celoni”, ha remarcat Castaño, destacant “la força i el futur que te-nen, demostrable en la quantitat de gent jove i nens i nenes que hi participen”.  Com cada any la cita començarà amb la cercavila de la comparsa de Gitanes que, en aquesta edició, anirà acompanyada d’una carrossa amb música, i acabarà a la plaça amb la ballada a les 12 del migdia. La Colla del Ferro ha convidat aquest any a Martí Monrabà, que va ser mestre de Gitanes, i a Amàlia Tarragó, gran col·laboradora en l’organització del Ball, perquè els acompanyin a la cercavila i la ballada. La sortida de la cercavila serà a tres quarts d’11 del matí de davant del Casal d’Avis i passarà pels carrers Balmes, Germà Emilià, Sant Josep, Major, plaça de la Creu, carretera Vella, Sant Pere, Sant Josep, Sant Martí i Major fins a la plaça de la Vila.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: