Llinars rebrà 405.000 euros de la Diputació de Barcelona per a la construcció del Teatre Auditori

La Diputació de Barcelona farà una aportació de 405.000 euros a l’Ajuntament de Llinars per a la construcció del nou Teatre Auditori. Així ho estableix el conveni signat ahir, dijous, entre l’alcalde de Llinars i el president de la Diputació, Salvador Esteve. El nou edifici, dissenyat per l’equip del prestigiós arquitecte Álvaro Siza, comptarà amb una superfície construïda de 3.212 metres quadrats, més 470 metres quadrats de caixa escènica. S’hi habilitarà, així mateix, un soterrani de 645 metres quadrats per a les instal·lacions.  L’equipament també incorporarà diverses mesures de disseny ambiental i ecoeficiència, entre les que destaquen la possibilitat de produir aigua calenta a partir d’un caldera de biomassa o l’aprofitament de l’energia solar.

El Teatre Auditori és una de les grans actuacions planificades pel govern de Llinars en els darrers anys i suposarà una inversió milionària al municipi. L’Ajuntament, en previsió d’aportacions d’altres administracions, va aprovar el Pressupost municipal del 2012 amb una partida oberta de 250.000 euros per si fos possible engegar aquest any les obres del nou equipament. El Consistori està pendent encara, però, que la Generalitat confirmi si inclourà una partida específica per aquesta obra al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

El govern de Llinars espera poder comptar amb aquesta subvenció, a la que la Comissió de Cooperació de la Generalitat ha donat llum verda.  L’Ajuntament de Llinars va aprovar definitivament, el maig de 2011, el projecte de les obres del Teatre Auditori que contempla un pressupost de 5.706.528,30 euros.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: