El govern d’Arbúcies prorroga el Pressupost a l’espera del que es decideixi amb el Pla de Barris

El Ple d’Arbúciesva donar compte de la pròrroga del Pressupost de l’Ajuntament per aquest 2012, fins que no es presenti el nou  exercici econòmic. L’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, va explicar que el retard en la presentació del Pressupost és degut a dubtes generats des de la mateixa Generalitat, com és el cas de la subvenció del Pla de Barris, que el Consistiori encara no sap si rebrà aquest any o quedarà congelada.

Els regidors de l’oposició es van mostrar crítics amb la decisió presa per l’equip de govern d’Entesa i PSC. Així, el regidor de CUPA, Pau Castanyer, va criticar les promeses que Entesa havia publicat a l’Altaveu dient que abans d’acabar l’any haurien aprovat tres pressupostos (2010, 2011 i 2012). En aquest sentit, Castanyer va dir que es tractava de “declaracions gratuïtes” i que no era necessari “tirar-se floretes” i més, si no s’ha complert el que es va dir, va afegir el regidor.  Per la seva banda, el regidor d’ERC, Joaquim Santos, va recordar als membres del govern que l’Entesa sempre havia criticat ERC per no presentar el Pressupost a principis d’any “no és un retret, és un recordatori”, va puntualitzar Santos. El portaveu d’ERC va afirmar que “s’actua diferent si s’està al govern que si s’està a l’oposició”. I el regidor de CiU, Quim Bohils, nomé va afegir que es tracta “d’una opció respectable de l’equip de govern”.

Després de molts mesos, a la sessió plenària es va aprovar per unanimitat el primer tràmit per l’aprovació definitiva de la reurbanització del carrer Camprodon i del Pont. Malgrat votar-hi tots els regidors a favor, el punt no va estar exempt de queixes i crítiques. En primer lloc, Castanyer va assenyalar que “és un projecte que el poble està esperant amb moltes ganes” i va recordar, però, que “ja estaria fet i ara no hauríem de patir per les subvencions”, fent referència a la paralització del projecte fa un any i mig. Des del grup d’ERC, Santos va recordar que una gran part del projecte es va fer quan la formació que ell encapçala estava al govern i també va criticar l’any i mig que s’ha perdut. Santos també va aprofitar la seva intervenció per preguntar al regidor d’Urbanisme, Antoni Ronda, el tema de les contribucions especials que hauran de pagar els veïns. En aquest sentit, Santos va dir que “aquesta vegada se n’ha parlat ben poc del que hauran de pagar els veïns, en canvi, quan nosaltres érem al govern…”.

Ronda va respondre que les contribucions especials es faran públiques una vegada s’hagi adjudicat l’obra i que, si amb el govern d’ERC i PSC es van dir les contribucions que, aproximadament, haurien de pagar els veïns, es va fer per “la pressió social que hi havia”. Per altra  banda, el regidor de CiU va assenyalar que “és un projecte importantíssim” i també va lamentar el retard que porta el projecte. Carles Vilà, també del grup de CiU, va voler manifestar  que “em fa tremolar pensar que la mateixa persona que portava el projecte el mandat passat, ara ha aconseguit un estalvi amb el mateix projecte de 300.000 euro”. Vilà va afegir que no li agradaria pensar que en tots els altres projectes que s’han tirat endavant, s’hauria pogut estalvir com en el cas del Camprodon.

El Ple també va aprovar l’adhesió d’Arbúcies a l’Oficina d’Habitatge del Baix Montseny, malgrat les crítiques per part d’ERC, que va recordar la molt bona feina feta pels que fins ara gestionaven l’oficina a Arbúcies, Ser.Gi. Ronda també en va reconèixer la tasca i que el canvi es produïa, només, per motius econòmics.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: