El Castell de Montclús, primer itinerari pedagògic de l’ADEMC per aquest 2012

‘associació ADEMC, de Sant Esteve de Palautordera, ha presentat els itineraris pedagògics que oferirà per aquest 2012 i que començaran el 26 de febrer amb un recorregut pel Castell de Montclús amb un itinerari que permetrà descobrir com era la vida a l’Edat Mitjana al Montseny. Durant l’itinerari s’explicarà el dia a dia dels senyors i de la gent humil, les llegendes històriques derivades de les lluites entre senyors feudals i es visitarà el castell.

L’ADEMC, però, ha programat set propostes addicionals, una al mes, amb recorreguts que sortiran tant del Punt d’Informació de Sant Esteve de Palautordera com de la plaça de la Vila de Montseny. El segon serà el 25 de març des de Montseny i, sota el lema ‘La natura es desperta’ proposa un itinerari guiat pels boscos del Montseny per observar l’activitat de l’inici de la primavera. El 29 d’abril partirà de Sant Esteve el recorregut ‘Què mengen els animals del bosc?’, que permetrà als participants conèixer les estratègies que utilitzen les diferents espècies per subsistir en el medi i s’explicaran aspectes sobre la nutrició.

L’itinerari ‘Els ocells forestals del Montseny’ sortirà el 6 de maig del centre de Montseny i permetrà descobrir els ocells que habiten els boscos del massís. El 26 del mateix mes es proposa l’itinerari ‘Les plantes i els remeis casolans’, amb punt de partida de Sant Esteve, que tindrà per finalitat identificar les plantes que les àvies del Montseny han fet servir per  obtenir els seus remeis casolans des de fa segles. ‘L’aigua i les llegendes’ serà l’itinerari guiat del juliol, que sortirà l’1 d’aquest mes de Montseny, per resseguir el curs alt de la Tordera mentre s’expliquen llegendes relacionades amb  rius, gorgs, fonts i salts d’aigua.

Els bolets seran els protagonistes de les propostes de tardor i, així, els dies 28 d’octubre i 25 de novembre se celebrarà l’itinerari ‘El món dels bolets’ amb el que es podran descobrir les seves característiques i curiositats, el lloc on es fan, quan surten , els bolets comestibles i els bolets verinosos, les llegendes relacionades amb els bolets i altres elements. Tan- carà els itineraris la ruta ‘El bosc a l’hivern’ amb sortida de Montseny, per observar com s’adapta la natura al fred.

El preu per participar a aquests itineraris pedagògics és de 3 euros per al públic en general, però els joves d’entre 6 i 16 anys i els majors de 65 anys el podran fer per tan sols 2 euros. També s’ofereixen descomptes del 10 per cent en el preu de les sortides a famílies nombroses i a socis del Cercle d’Amics dels Parcs Naturals.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: