La diputada Carme Capdevila demana posar en funcionament l’estació depuradora de Massanes

El grup d’ERC al Parlament ha reclamat, en dues propostes de resolució que ha presentat aquesta setmana, que la Generalitat posi en funcionament immediatament les depuradores d’aigües residuals dels municipis de Massanes i Vidreres (la Selva). La diputada d’ERC a Girona, Carme Capdevila, ha denunciat el retard de l’entrada en servei d’aquestes obres, ja que  “genera pèrdues econòmiques, alenteix l’adopció de mesures per resoldre els problemes en el sanejament i, a més, ha permès que fins i tot es produïssin robatoris en alguna de les instal·lacions ara en estat d’abandonament”.  Per ERC, la deixadesa del govern en la posada en funcionament d’aquests dos equipaments s’ha traduït, doncs, en pèrdues econòmiques a causa dels robatoris i desperfectes i, a més, un retard innecessari en l’aplicació de les mesures de sanejament de les aigües residuals.

El Programa de Sanejament d’Aigües Residuals de Catalunya (PSARU) del 2005 va permetre la licitació i la construcció de la depuradora, els col·lectors i l’estació depuradora de la urbanització de Riuclar de Massanes i les dues infraestructures de Vidreres. En tots els casos es tracta d’infraestructures totalment construïdes i en condicions d’entrar en funcionament.

Tanmateix, aquestes depuradores estan aturades i això està perjudicant l’Ajuntament de Massanes, denuncia ERC, ja que “a hores d’ara el Consistori ha de recollir les aigües residuals en una fosa sèptica municipal que és obsoleta, amb el risc que això comporta que es puguin produir abocaments a les lleres”. En vista del dèficit en la depuració, el grup parlamentari d’ERC ha instat el Govern a actuar a immediatament.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: