El Baix Montseny apareix en tan sols 12 de les 2.300 esmenes als Pressupostos de la Generalitat

Aquesta setmana s’han conegut la totalitat de les esmenes que han presentat els grups parlamentaris als pressupostos de la Generalitat. Així, les formacions PSC, PP, ERC, ICV, SI i C’s han presentat fins a 2.334 esmenes als comptes generals, però només una xifra ridícula, 12 d’elles, afecten a la comarca del Baix Montseny.

Per partits, ERC és la formació que més esmenes ha formulat als pressupostos al Baix Montseny. En total n’ha presentat cinc. El seguiexen el PSC i el PP amb quatre i ICV amb tres. Cal explicar que, algunes de les formacions s’han repetit en les esmenes presentades. És a dir, en alguns dels projectes que es sol·liciten hi ha és d’un partit que l’acompanya. Pel que fa a SI i C’s no han formulat cap esmena en favor de la comarca.

Les reivindicacions presentades pels grups parlamentaris, a excepció del govern (CiU), fan referència a projectes que fa anys que s’havien compromès a realitzar al territori, però que encara no han vist la llum. Així doncs, al Baix Montseny nord, el grup parlamentari d’ERC reclama la construcció d’una comissaria de Mossos d’Esquadra en aquesta part de la comarca, ja que la més propera es troba a Santa Coloma de Farners (la Selva). A Breda es manté la històrica demanda de redactar el projecte d’ampliació i millora de la GI-552 entre Breda i Riells i Viabrea i la construcció d’un vial per a ciclistes i vianants. Aquesta esmena va ser presentada pel grup d’ERC. Pel que fa a Hostalric i Sant Feliu de Buixalleu, la mateixa formació popular i ICV reclamen una remodelació del parc de bombers. I per tancar les esmenes al Baix Monsteny nord, ERC, ICV i el PP sol·liciten la construcció del nou institut-escola a Riells i Viabrea, que donaria servei als alumnes d’aquest municipi, però també de Breda. Es tracta, també, d’una reivindicació històrica d’aquest municipi, ja que l’IES d’Hostalric, on assisteixen els estudiants de Breda i Riells i Viabrea es troba sobresaturat.

Pel que fa a la banda del Baix Montseny sud, a Cardedeu, el PP reclama la construcció del nou centre de secundària, l’IES Cardedeu. La mateixa formació també sol·licita la construcció de l’escola CEIP Can Manent a Cardedeu, un projecte que ja es va inaugurar la tardor passada.  A Llinars, ERC demana l’execució de l’obra d’ampliació del CEIP Damià Mateu.  A Fogars de Montclús i Montseny el PSC reivindica la construcció d’una depuradora municipal. El mateix grup socialista sol·licita la construcció d’una tanca perimetral a l’escola Puigdrau del municipi. Per a Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, el grup d’ERC reclama al Departament de Governació qu es faci una previsió de fons per a un ajut extraordinari, en el marc del Pla d’Únic d’Obres i Serveis (PUOSC), perquè el muncipi pugui cedir els terrenys pertinents per a la futura construcció de l’IES Vilamajor, que donaria servei als estudiants d’ambdós municipis. Finalment, a Sant Celoni, el PSC i ICV reclamen la històrica rotonda a la porta de llevant a la C-35.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: