Més de la meitat de veïns de Palautordera disposen de carnet de la Biblioteca

Un 57 per cent de veïns de Santa Maria de Palautordera disposa del carnet de biblioteca, molt per sobre de la mitjana catalana situada en una 36 per cent. Amb aquesta excel·lent xifra la Biblioteca Ferran Soldevila, la primera inaugurada al país aquest segle XXI, ha arribat al seu 12è aniversari. L’equipament, propietat de l’Ajuntament, està gestionat en conveni amb la Diputació de Barcelona i forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Des de la seva inauguració la Biblioteca Ferran Soldevila ha estat un referent a la vida cultural del municipi i l’ús que tant palauencs com estiuejants i habitants de municipis veïns, especialment Montseny i Sant Esteve, fan d’aquest espai ha anat creixent de manera constant. Així, cada mes entren 4.500 persones a la Biblioteca i s’han fet prop de 5.500 carnets.

La Biblioteca compta amb un fons de més de 22.000 documents entre llibres, DVDs, diaris, revistes i CDs, a més d’oferir connexió gratuïta a Internet mitjançant tres ordinadors propis o els portàtils propietat dels usuaris.  En aquests 12 anys de vida de la Biblioteca Ferran Soldevila de Santa Maria de Palautordera els usuaris han sol·licitat 423.209 préstecs passant dels 22.599 documents de l’any d’obertura, el 2000, als 43.503 préstecs registrats el 2011. També l’any passat es van superar les 6.000 connexions gratuïtes a Wi-Fi i van entrar a l’equipament més de 56.000 persones.

Anuncis
Etiquetes:
%d bloggers like this: