Catalunya Caixa rebaixa ara el preu del lloguer dels pisos protegits de Sant Celoni

Catalunya Caixa s’ha avingut a la demanda de l’Ajuntament de Sant Celoni per rebaixar el preu del lloguer dels habitatges de protecció oficial situats al carrer Maria Aurèlia Capmany que, havia destacat el govern, superaven els preus de mercat i s’anaven desocupant mica en mica. D’aquesta manera, l’entitat financera ha revista el preu que ha passat a ser d’entre 238 i 412 euros mensuals segons el nombre d’habitacions incloent les despeses d’IBI, escombraries i comunitat.

La renda de lloguer, sense les despeses addicionals, ha passat dels 241 euros inicial a 184,90 per a un pis d’una habitació i dels 430 euros a 337,05 per als de tres habitacions. Els de dues habitacions oscil·len entre els 248,80 i els 304,50 euros. Per poder accedir a aquests habitatges cal haver estat empadronat almenys durant tres anys a Sant Celoni i que el 30 per cent dels ingressos nets mensuals no superin el preu del lloguer.

En cas de voler visitar els habitatges abans de decidir-se a presentar la sol·licitud es podrà concertar una cita prèvia amb Finques Bourgeois, que és l’administrador de finques que gestiona aquesta promoció sigui a través de l’Oficina d’Habitatge o del correu electrònic xavier.simon@ebourgeois.com.  L’Ajuntament de Sant Celoni va demanar el novembre de l’any passat la rebaixa del preu de lloguer d’aquests pisos protegits ja que dels 36 habitatges construïts per la societat Proviure de Catalunya Caixa, un total de 13 estaven desocupats pel seu elevat preu.

D’altra banda, el servei Ofideute que ofereix la Generalitat arribarà a Sant Celoni i al conjunt de la comarca a través de l’Oficina d’Habitatge del Baix Montseny. La iniciativa permet buscar solucions per evitar la pèrdua de la residència habitual en cas de la impossibilitat de pagar la hipoteca. L’oferta d’aquest servei al municipi es va aconseguir divendres, 10 de febrer, en una reunió mantinguda entre l’alcalde, Joan Castaño i la directora de l’Àrea de Territori i responsable de l’Oficina d’Habitatge del Baix Montseny, Pilar Puig, amb el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, i el responsable del servei Ofideute.

Ofideute, és el servei de mediació residencial per a evitar la pèrdua de la residència habitual degut a l’impagament de quotes hipotecàries, que ofereix la Generalitat. Fins ara des de l’Oficina d’Habitatge s’informava del servei, es repassava la documentació i es concertava una visita del ciutadà amb el servei a Barcelona. El protocol d’actuació que contemplarà el conveni, establirà una uniformitat d’actuació entre l’Oficina, la Generalitat de Catalunya i les entitats financeres. El que serà un dels primers convenis per tal d’estendre el servei Ofideute a Sant Celoni i tot el Baix Montseny se signarà ben aviat, ha assegurat l’Ajuntament.

Ofideute és un servei d’informació i assessorament adreçat a les famílies amb dificultats per atendre el pagament dels préstecs hipotecaris i que es troben, per aquesta causa, en risc de perdre el seu habitatge principal. Ofideute informa  les famílies sobre les conseqüències del seu impagament i les seves respon- sabilitats davant d’un possible inici de procediment judicial d’execució hipotecària.  També s’ofereix a intercedir per la família amb dificultats de pagament davant l’entitat financera creditora per tal de renegociar un nou acord pel retorn del préstec hipotecari que faci viable el pagament i el manteniment de la llar en l’habitatge, o la resolució no onerosa del contracte. L’objectiu principal d’Ofideute és evitar els desnonaments provocats per la falta de pagament dels préstecs hipo- tecaris.

Anuncis
Etiquetes: ,
%d bloggers like this: