L’Ajuntament d’Hostalric i la Fundació la Caixa signen el conveni Gent 3.0 per a persones grans

L’Ajuntament d’Hostalric i la Fundació ‘la Caixa’  han signat el conveni Gent 3.0 destinat a persones grans. L’objectiu d’aquest programa és fomentar l’ús de les noves tecnologies entre la gent gran i aprofundir en els seus avantatges a diferents nivells.  A l’acte de signatura del conveni hi han assitit l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias; el regidor de Benestar Social, Enric Nualart; el president del Casal de Jubilats d’Hostalric, Ramon Boadas; el director d’àrea d’acció social de la Fundació ‘la caixa’, Josep Oller; i la delegada general de ‘la caixa’ a Girona, Maria Alsina. Un cop firmat el conveni, els representants de les diferents parts  han realitzat una visita a les instal·lacions de la llar de jubilats d’Hostalric.

En virtut d’aquest conveni, la llar de jubilats d’Hostalric podrà renovar i ampliar el nombre d’ordinadors de què disposa, passant a tenir-ne 12.  Per altra banda, l’objectiu del programa Gent 3.0 és fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la nostra societat, adaptant-se a la vegada a les seves necessitats actuals. El desenvolupament dels projectes de participació social i voluntariat són quatre: ‘Històries de Vida’, ‘ActivaLaMent’, ‘Grans lectors’ i ‘Acció local’.

El primer programa pretén, d’una manera innovadora, aprendre a fer servir les noves tecnologies prenent com a punt de partida la motivació personal. ‘ActivaLaMent’ és una plataforma virtual perquè la gent gran posi en forma la ment d’una manera entretinguda, al mateix temps que potencia la seva autonomia personal. El programa es desenvolupa a través de diferents activitats enfocades a exercitar sis àrees cognitives principals: atenció i concentració, memòria, processament visual, processament auditiu, llenguatge i funcions executives.  ‘Grans lectors’ es tracta d’un projecte que pretén millorar la comunicació entre la gent gran i evitar el seu aïllament afavorint la trobada i les relacions humanes, alhora que estimula l’atenció i exercita la memòria. I, finalment, ‘Acció local’ té com a objectiu  aconseguir un compromís actiu de la gent gran amb el territori on viu a través d’entitats i associacions del mateix municipi.

Anuncis
%d bloggers like this: